Základní skupina CHL nabídne zajímavé srovnání, zní z kabiny indiánů

Od včerejšího poledne znají hokejisté HC Škoda Plzeň své soupeře pro základní skupinu Champions Hockey League. V tříčlenné skupině čeká na plzeňské hokejisty měření sil se slovenským mistrem z Nitry a norským šampionem ze Stavangeru.

„Jsme rádi, že se můžeme zúčastnit prestižního měření sil mezi evropskými týmy, jako nabízí Champions Hockey League. Je pro nás zajímavá výzva a budeme moci zjistit, jak jsme na tom v porovnání s mužstvy z jiných zemí. Ve skupině se utkáme se slovenským a norským mistrem, což bude pro naše mladé mužstvo další cenná zkušenost. Věřím, že se budeme moci spolehnout na podporu našich skvělých fanoušků,“ říká generální manažer HC Škoda Plzeň Martin Straka.

Na konfrontaci se slovenským a norským mistrem se těší i obránce Michal Moravčík. „Los nám přidělil kvalitní soupeře. Oba jsou to mistři svých soutěží, takže nás nečeká nic lehkého. Budou to určitě zajímavé a kvalitní souboje. Těšíme se na ně a popereme se o postup do další fáze Champions Hockey League,“ hlásí obránce Michal Moravčík.

Souboj s Nitrou bude zajímavý i pro slovenské hráče v plzeňském dresu. „Možná to nejsou pro fanoušky soupeři tak zvučných jmen, ale oba mají svojí kvalitu. Nitra má poslední sezóny výborné mužstvo, pohybují se v horních patrech tabulky a v uplynulé sezóně se jim v ní povedlo i zvítězit. Moc změn v kádru tam zřejmě neproběhne, takže nás čeká kvalitní soupeř, kterého žene velmi hlasité publikum,“ říká k souboji s Nitrou útočník Miroslav Preisinger.

Slovenský centr Preisinger se kromě souboje proti svým krajanům těší i na norského soka. „O Stavangeru toho mnoho nevíme, ale v posledních letech je známo, že norský i dánský hokej jdou nahoru a bude to určitě zajímavá konfrontace. Určitě nás nečeká nic lehkého, jak by se třeba na první pohled mohlo někomu zdát. Na tyto zápasy se hodně těším,“ přiznává Preisinger.

Útočník Jakub Lev s norským hokejem má zkušenost z nedávné minulosti, když proti severské zemi odehrál přípravná utkání v dresu národním týmu v loňském roce. „Norský hokej se v posledních letech neustále zvedá. Stavanger je vítěz základní části i mistr jejich soutěže, takže to nebude rozhodně žádný snadný soupeř. Slovenská Nitra je také zajímavým soupeřem, který není tak vzdálený a mohou nás dorazit podpořit i naši skvělí fanoušci. Naším jasným cílem je postoupit ze skupiny,“ uvádí Jakub Lev.

Přesný rozpis jednotlivých utkání v základní skupině bude znát HC Škoda Plzeň nejdříve 12. května, už nyní však máme zajímavou zprávu pro všechny, kteří si zakoupí permanentní vstupenku na nový ročník. Všichni permanentkáři mohou přijít na veškerá domácí utkání v CHL zcela zdarma.