CHL

Cílem je pro nás postup ze skupiny, shodují se trenér s kapitánem

Praha – Už v pátek odletí plzeňští hokejisté do Stavangeru, kde v sobotu odehrají první utkání v Champions Hockey League. Před startem CHL se v Síni slávy ČSLH v Praze uskutečnila tisková konference soutěže za účasti všech českých mužstev. Indiány zastupoval trenér Michal Straka a kapitán Ondřej Kratěna.

Trenér Michal Straka se na mezinárodní konfrontaci těší a očekává především nové zkušenosti. „Jsme rádi, že se nám do Champions Hockey League a budeme se opět moci setkat s jinými týmy v Evropě. Hráli jsme už dříve European Trophy, kdy jsme měli v týmu řadu zkušených hráčů. Teď máme poměrně mladý tým, pro který to budou velké zkušenosti s mezinárodním hokejem. Věříme, že to pomůže týmu, ale hlavně hráčům v jejich růstu,“ uvádí hlavní kouč indiánů.

Na indiány čeká souboj se Stavangerem a s Nitrou, podle jména to možná nevypadá, soupeři však patří k těžkým. „Možná to může vypadat, že jsme ve skupině favority, ale Stavanger vyhrál titul v Norsku a už několik let tam dominuje. Několik let jsou úspěšní i na mezinárodním poli. Nitra zvítězila ve slovenské lize, takže to nebude nic snadného, jak by to možná mohlo vypadat. Chceme postoupit ze skupiny, to je náš cíl,“ přiznává Michal Straka před startem CHL.

Stejný cíl mají ve svých hlavách i samotní hráči. Kapitán Ondřej Kratěna se na CHL těší a očekává maximální nasazení od celého týmu. „Musíme předvést stoprocentní přístup. Když jsme se do Champions Hockey League dostali, tak chceme uspět! Cílem je pro nás postup ze skupiny,“ přitakává hlavnímu trenérovi Ondřej Kratěna.

Od středy se hráči začnou chystat na první duel ve skupině. Trenérům v přípravě na sobotní úvodní utkání v Norsku hodně pomůže čtvrteční souboj Stavangeru s Nitrou, který budou moci sledovat v televizi. „Osobně zatím o soupeřích nevím nic, trenéři nám však před zápasem dají dostatek informací. Pro nás je ale důležité přistoupit k zápasům na sto procent,“ dodává kapitán Ondřej Kratěna.