Fanoušci

Výhra indiánů v Norsku? Jeden z největších zážitků, říká fanoušek Jan Vančura

Na zápasech indiánů potkáte některé fanoušky vždy, ať jde o zápasy doma nebo venku, někteří z nich nechyběli ani v Norsku. Manželé Vančurovi z Rakovníka dorazili podpořit plzeňské hokejisty i do norského Stavangeru. Dlouholetý fanoušek Jan Vančura není navíc při CHL obyčejným fanoušek, neboť byl zvolen jako klubový ambasadorem.

Jak jste si užil zápas indiánů v Norsku?
Musím říct, že to byl jeden z největších zážitků, které jsem s týmem mohl prožít. Byla to paráda nejen z hlediska výsledku, ale i výkonu a atmosféry kolem. Opravdu to byla paráda.

Jako dlouho už chodíte na hokej?
Na hokej chodím opravdu dlouho, manželka Andrea začala zhruba před čtyřmi roky, kdy jsem jí vzal na hokej a byla to taková láska k hokeji na první návštěvu, tehdy to byl zápas s Litvínovem. Od té doby jezdíme pravidelně téměř na všechny zápasy.

Opravdu na všechny?
Snažíme se, ale je to hlavně o tom co mi práce dovolí, ale loni jsem za celou sezónu doma a venku včetně přípravy vynechal jen tři zápasy, takže se snažíme podporovat kluky kde to jen jde.

Váhali jste s cestou do Norska, když byl vylosován soupeř ze Stavangeru?
To byla okamžitá volba, už když se objevila zpráva, že budeme hrát Champions Hockey League a následně byl vylosován Stavanger. Rozmýšlení pak nebylo dlouhé ani složité.

Jak jste si užili víkend v Norsku?
Udělali jsme si takový prodloužený víkend od pátku do neděle, byli jsme ve městě, na projížďce lodí a ve městě nasát místní atmosféru, ale hlavní byl samozřejmě hokej. Atmosféra na stadionu byla fajn, ale upřímně jsem čekal vyšší návštěvu domácích fanoušků, kterých bylo jen dva a půl tisíce. I z obavy, abychom se vůbec na zápas dostali, jsme kupovali lístky měsíc dopředu.

Jak se díváte na Champions Hockey League?
Já to vnímám jako úžasnou zkušenost pro tým a velká příležitost pro český hokej a české hráče ukázat se v Evropě. Má to určitě smysl a osobně beru CHL vážně, možná i víc než extraligu, protože už Plzeň nereprezentuje pouze v Česku, ale v celé Evropě. Tradicí i financemi hokejová liga mistrů nemůže konkurovat té fotbalové, ale pokud se do budoucna bude pokračovat v nastoleném trendu, tak ten potenciál je velký.

Byl jste vybrán zástupci CHL jako jeden z klubových ambasadorů. Co to pro vás znamená?
Je to zajímavá myšlenka a hodně si cením možnosti, kterou jsem dostal i na základě doporučení od klubu. Je to super, že mohu být u toho, což bych mohl i jako běžný fanoušek, ale jako ambasador jsem trochu víc vtažený do děje. Snažím se svojí práci ambasadora dělat na maximum a propagovat plzeňský hokej na sociálních sítích. Hlavní jsou domácí zápasy, ale už v Norsku jsem začal sdílet svoje postřehy a zážitky.