CHL los

V play-off CHL vyzvou indiáni švýcarské Lugano

Dnes krátce po poledni proběhl v Helsinkách los play-off Champions Hockey League, do kterého postoupili i plzeňští hokejisté. Jejich soupeřem v prvním kole vyřazovacích bojů budou hráči švýcarského vicemistra z Lugana.

Celek z města na švýcarsko-italském pomezí patří mezi tradiční švýcarské kluby a v loňském roce to dotáhl až do finále švýcarské ligy. Sedminásobný šampion tamní ligy nebude rozhodně jednoduchým sokem. „Čeká nás atraktivní soupeř, který patří mezi nejlepší týmy ve Švýcarsku. Hrál jsem ve Švýcarsku a vždy patřili k nejlepším týmům. Nečeká nás nic snadného,“ říká na adresu soupeře sportovní manažer Tomáš Vlasák.

S losem je spokojený i nejlepší plzeňský hráč v dosavadním průběhu CHL Dominik Kubalík. „Chtěl jsem soupeře ze Švýcarska, abychom nemuseli letět, což se povedlo. Švýcaři se v posledních letech hodně zvedli v mezinárodním hokeji na reprezentační úrovni a podobné to bude i u klubů,“ uvádí k losu Dominik Kubalík.

V play-off už se bude hrát systémem doma a venku. Oproti fotbalové Lize mistrů však nemají góly na ledě soupeře vyšší váhu. „Každý zápas a každý gól je důležitý, i když ne tolik jako ve fotbale. Pojedeme tam uhrát co nejlepší výsledek a nejlépe vyhrát, abychom měli dobrou pozici do domácí odvety a před domácím publikem vybojovali postup,“ hlásí odhodlaně Dominik Kubalík.

Kromě hokejového zážitku čeká na hráče i jedno z nejhezčích míst Švýcarska a možná i celé Champions Hockey League. Moc hezčích míst v rámci CHL ani navštívit nejde. Byli jsme v Norsku, ale tohle je ještě krásnější,“ přiznává Tomáš Vlasák, který dříve ve Švýcarsku působil. Dominik Kubalík dodává: „Švýcarsko je pěkná země, Lugano navíc krásné město a soupeř je atraktivní, nemohli jsme si přát víc.“

Indiáni z důvodu obsazené haly budou začínat první kolo play-off na ledě svého soupeře 4. října, na domácím ledě sehrají odvetu o týden později, v úterý 11. října.