Změna trenérů

Indiáni hlásí změny. Na lavičku se postaví Martin Straka a Tomáš Vlasák

Plzeň – Po neúspěšném utkání proti pražské Spartě rozhodlo vedení HC Škoda Plzeň o odvolání hlavního trenéra A-týmu Michala Straky. Tým dočasně povedou generální manažer Martin Straka a sportovní manažer Tomáš Vlasák.

„Včera jsme věřili, že to můžeme ještě zlomit, ale bohužel to byl chaos. Nechtěli jsme činit unáhlená rozhodnutí, ale už je potřeba zakročit. Michal pro Plzeň odvedl velký kus práce, snažil se to zlomit, ale někdy zkrátka věci nejdou tak, jak si je naplánujeme. Na jeho působení by se však nemělo dívat pouze z pohledu letošní sezóny. Pro Plzeň toho udělal opravdu hodně a s týmem pracoval velmi dobře. Letos se navíc sešlo více negativních aspektů - odešli klíčoví hráči, přidala se zranění, nechytli jsme úvod sezóny a už se to táhne. Bohužel, půl týmu vyměnit nejde,“ uvádí k odvolání trenérů generální manažer Martin Straka.

„Vždycky musí být nějaký plán B a ten máme i my. K mužstvu proto na lavičku přichází nový realizační tým, prozatím dočasně, ve kterém budu já, Tomáš Vlasák a Jirka Hanzlík. Ladislav Čihák zůstane jako jeden z asistentů. Roli hlavního kouče si rozdělím já s Tomášem Vlasákem. Rudolf Pejchar zůstává u brankářů. Uděláme všechno pro to, aby se náš herní projev co nejdříve zlepšil a my se zase dostali na vítěznou vlnu. Nikde však není napsáno, že trenéři, kteří přijdou, vše zásadně změní. Chtít vyhrát pro Plzeň a makat na sto procent musí především hráči. Pokud se nezlepší oni na ledě, tak se z toho nedostaneme. Čeká nás hodně práce,“ přiznává Martin Straka.