Preview 9.kolo

Indiáni pod novými lodivody míří do Vítkovic!

Plzeň – Indiáni v rámci dohrávky devátého kola míří na led Vítkovic, kde se naposledy představili v prosinci roku 2015.


HC VÍTKOVICE RIDERA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Ostrava Aréna, Ostrava
18. října 2016
9. kolo hokejové Tipsport extraligy

Plzeňáci před dvěma lety hned na úvod před svými fanoušky nezaváhali a napínavý duel uzmuli pro sebe v poměru opět 3:2. Stejnou kartou ovšem Ostravané v odvetě oplatili indiánům porážku a výčet úspěchů domácích týmů nekončí ani po přestřelce na západě Čech 5:4, ani v předloňském vzájemném měření sil na závěr loňské základní části – 3:2. Až v minulé sezóně indiáni dokázali zpřetrhat zavedené pořádky a uspěli na ledě soupeře 4:1 a aby to ho nebylo málo, po velkém boji vítězství stvrdili i před svými fanoušky 3:2. I poté Západočeši brali všechny body, v posledním zápase roku 2015 dobyli Ostravu 4:2 a skvělý ročník završili kanonádou 9:3. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?

Pod pokličkou Vítkovic

Vítkovice přes sezónou změnily název. Zmizelo Steel, které nahradilo Ridera. Tato skupina patřila dlouhodobě od roku 2001 k hlavním partnerům a nyní tedy přebírá pozici generálního. Ostravané v minulé sezóně skončili v play-out, baráži se ovšem bez vážnějších problémů vyhnuli. Předsezónní cíle jsou pochopitelně vyšší a proto v týmu došlo k řadě změn. Z Liberce přišel Jan Výtisk, z Chomutova David Krenželok, ze Zlína Patrik Urbanec, z Jekatěrinburku Ondřej Roman, ze Švédska Ivan Baranka a ze zámoří Daniel Krenželok a Adam Sedlák. Noapak do Plzně odešel Peter Čerešňák, Jiří Burger do Kladna, Jan Štencel do Brna, do Mladé Boleslavi zase zamířili David Štich s Tomášem Pastorem. Petr Strapáč nabral směr Olomouc, Tomáš Kudělka Chomutov, Pavel Kantor Prostějov, Filip Šindelář Litoměřice, Petr Kafka Banská Bystrice a v týmu již nepokračuje ani Jan Káňa.

V přípravě odehráli Vítkovičtí šest utkání a poraženi odcházeli pouze v Třinci po prodloužení a doma po duelu se Slovanem Bratislava. Naopak vítězství se dostavilo v Havířově, Znojmě, Porubě a doma s Linköpingem. Ridera také absolvovala Ligu mistrů a dokázala s pouhým čtyřbodovým ziskem postoupit do další fáze v konkurenci Krefeldu a Oulu. V prvním kole je pak čekal soupeř indiánů ze základní skupiny HK Nitra, kterou Vítkovičtí doslova smetli ve dvojzápase v poměru 12:0 a v dalším kole je čeká Liberec. V samotné extralize zatím okupují Vítkovice jedenáctou příčku s utkáním k dobru a šestibodovým náskokem na Západočechy. V posledním kole stejně jako Západočeši doma podlehli 0:5, bylo to s Třincem. Před tím Ridera zvítězila v Olomouci i doma s Pardubicemi.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Vítkovice Ridera:

Postavení v tabulce: 11.
Počet bodů: 15
Počet vstřelených branek: 21
Počet inkasovaných branek: 28
Nejproduktivnější hráč: Ondřej Roman 9 (5+4)
Nejlepší střelec: Ondřej Roman - 5 branek
Nejlepší nahrávač: Ondřej Roman - 4 asistence
Nejtrestanější hráč: Lukáš Klok - 33 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Patrik Zdráhal +2
Nejhorší hráč v bodování +/-: Vandas, Kolouch -5
Gólmani:
Patrik Bartošák  – 731 minut / pr. 2,13 , 92,74%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 13.
Počet bodů: 8
Počet vstřelených branek: 29
Počet inkasovaných branek: 43
Nejproduktivnější hráč: Ondřej Kratěna 9 (4+5)
Nejlepší střelec: Dominik Kubalík – 5 branek
Nejlepší nahrávač: Jaroslav Kracík – 6 asistencí
Nejtrestanější hráč: Nicholas Johnson – 24 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Kadlec, Sklenička +2
Nejhorší hráč v bodování +/-: Tomáš Svoboda -9
Gólmani:
Matěj Machovský – 645 minut / pr.  3,16 , 90,42%
Alexandr Hylák  –  13 minut / pr. 13,85 , 72,73%


Výsledky posledních zápasů

HC Vítkovice Ridera 0
HC Oceláři Třinec 5
(0:1, 0:2, 0:2)





Branky a nahrávky: 11. Irgl (Linhart, Polanský), 24. M. Růžička (Nosek), 40. M. Růžička, 49. Marosz, 60. M Růžička (Petružálek).
HC Vítkovice Ridera: Bartošák - Výtisk, Urbanec, Klok, D. Krenželok, L. Kovář, Sedlák, Puzič - Szturc, Stastny, Olesz - Zdráhal, Roman, D. Květoň - Kolouch, Balán, Vandas - Illéš, Hudeček, Tomi


HC Škoda Plzeň 0
HC Sparta Praha 5
(0:3, 0:2, 0:0)






Branky a nahrávky: 2. Čajkovský (Martin Procházka, Pech), 13. Uher (Cingel), 13. Ihnačák (P. Vrána, Ružička), 21. Čajkovský (P. Vrána, Pech), 34. P. Vrána (Ružička).
HC Škoda Plzeň: Hylák (od 13. Machovský) – Pulpán (A), Sklenička, Němeček, Čerešňák, Špaček, Slovák – Kubalík, Kracík (A), Indrák – Johnson, Kratěna (C), Yellow Horn – Svoboda, Kodýtek, Vondráček – Lev, Koreis, Schleiss.



Zajímavosti vzájemných duelů: