Ohlasy SPA

Skvěle nám vyšla první třetina, shodují se Pulpán s Gulašem

Plzeň – Indiáni vybojovali na svém ledě další tři body a zůstávají tak před svými fanoušky stoprocentní. Jak v pozápasových ohlasech připustil Milan Gulaš s Lukášem Pulpánem, příliš se proti Spartě nevyvedla pouze prostřední část. „Taková plácaná,“ řekl s úsměvem šikovný obránce.

Milan Gulaš

Milane, každou chvilku se vám má narodit potomek. Sledoval jste dění během utkání?
V první třetině jsem se pouze podíval na telefon, jestli již náhodou nemám dceru na světě. Zatím ještě ne, zítra mám volno, takže nyní jedu domů a doufám, že to přijde v nejbližší době, abych byl zase ve středu připravený na tréninku.

Dnes u vás konkrétně to byl gól, řada střel i dvanáct trestných minut…
Někdy se to takhle sejde, bouchly mi tam saze. O tom zákroku si myslím své, dle mého názor ten sparťanský hráč na toto musí být připravený. Hrajeme vrcholový sport a byl to souboj, který přichází každé střídaní. Na druhou stranu já se musím udržet.

Dá se publikovat, co jste sudím řekl?
Já neřekl půl sprostého slova! Řekl jsem mu pouze nějaké osobní věci, které souvisí s hokejem a trošku jsem narážel na to, že to nebylo to pravé ořechové rozhodnutí. Ale vulgární jsem nebyl, toho se držím.

V závěru jste si zase něco vyříkával s Lukášem Pechem…
Tam byly takové ty klasické nervy. Je to zápas, který je vždycky vyhecovaný, byl téměř plný dům, divákům se to líbí. Já se s Pecháčkem znám dlouhou dobu. Vím, jaký je to hráč a co v takovýchto momentech dokáže udělat jenom proto, aby dostali přesilovou hru. Mně se to nelíbilo a dal jsem mu to najevo.

Mohl jste přidat i gól do prázdné…
Důležité jsou tři body a jestli jsem to dal nebo dal…. Hlavně, že jsme to dnes zvládli a nedostali sami tu čtvrtou branku.

Jaké střetnutí to vlastně bylo?
V první třetině jsme hráli výborně, vstoupili jsme do zápasu tak, jak jsme si před ním řekli. Dali jsme i dva důležité góly. V prostřední části byla hra hodně rozkouskovaná, přišla řada vyloučených. Sparta je zkušený tým, který toho dokáže využít. Jsem hrozně rád, že jsme to byli my, kdo dal třetí gól, to hodně pomůže na psychiku. Poslední perioda již byla na naší straně a je jen škoda, že jsme si to v závěru zkomplikovali třetí brankou.

Jak byste popsal svůj gól?
Popravdě ani nevím, kam to letělo. Dostal jsem parádní přihrávku od Mertlíka a viděl jsem, že mám na zádech hráče. Snažil jsem se pouze pokrýt puk, když jsem si uvědomil, že jsem ve střelecké pozici. Tak jsem to jen zkusil a padlo to tam.

Zatrnulo vám ještě hodně po kontaktní brance soupeře?
Je to moment, který vždycky tým nakopne, i v takovémto čase. Měli ještě dost času na srovnání, poslali na led nejlepší hráče, ale my to ubojovali. Myslím si ovšem, že takovéto momenty bychom si měli pohlídat. Vedeme 4:2 a uděláme takovýto kiks… Máme tři body, ale určitě se toho musíme pro příště vyvarovat. Jindy se nám to může vymstít, je potřeba koncentrovanost udržet do poslední chvíle.

Lukáš Pulpán

Lukáši, jako pokladník, již víte, jak to bude mít Milan drahé?
Desítka hodně a miminko sice pevně stanovené nemáme, ale my se nějak domluvíme (smích).

Jak vy osobně byste duel zhodnotil?
Jak říkal Milan, první třetina výborná, sehráli jsme jí dobře. Pak to byla bohužel taková plácaná, hodně vyloučení. V poslední části jsme měli trošičku navrch a štěstí se k nám přiklonilo.

Cítil jste, že jste Spartu předčili nasazením a bojovností?
My jsme si to řekli již před zápasem a jsem rád, že se nám to takhle povedlo. Jen doufám, že na to navážeme i příště.

Jak jste viděl vaší obrovskou šanci za stavu 1:0?
Bohužel jsem neviděl gól (smích). Denis Kindl mi to krásně dal, ale popravdě, já už to již příliš nečekal, protože jsem tam stál delší dobu a on mi přihrál na poslední chvíli. Snažil jsem se ještě trefit bránu, ale bohužel jsem puk poslal do tyčky a odrazil se mimo.

Inkasovali jste dvě branky po velkých individuálních chybách. Jak moc to tým sráží?
Samozřejmě trochu ano, ale důležité je, že jsme se z toho oklepali a zase to překlonili na naší stranu. Určitě si to rozebereme ještě na videu a tam si k tomu něco řekneme.

Doma zůstáváte stoprocentní, ale venku jste zatím vybojovali pouze jeden bod. Čím to?
Myslím si, že v obou venkovních střetnutích jsme v prvních třetinách byli takoví ustrašení. Těžko říct proč, ale věřím, že se to zlepší a budeme vozit body i z venku.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!