Ohlasy 19. kolo

Miroslav Svoboda #32: Bojujeme i za zraněné hráče

Plzeň - Druhé čisté konto v řadě vychytal plzeňský gólman Miroslav Svoboda. Mountfield sice nepředváděl žádnou ofenzivní smršť, ale přesto plzeňský gólman musel několikrát likvidovat velmi nebezpečné pokusy hradeckých hráčů. "Dneska už jsme byli poměrně unavení. Bylo to těžké, hráli jsme pět zápasů venku, které jsem všechny odchytal. Hlavně v Olomouci to byla škoda, byli jsme vyčichlí. Pak jsme ale ty další dvě utkání dokázali skvěle odbránit. Myslím si, že kdyby tam stál kterýkoliv jiný gólman z nás tří, byla by to nula taky. Jsem moc rád, že jsme z těch dvou důležitých střetnutí získali šest bodů," hodnotí skromně své výkony indiánský strážce branky.

Plzeňský tým trápí řada zranění a klíčový hráči jsou proto velmi vytěžovaní. Přestávka jim tak přijde rozhodně vhod. "Teď budeme mít chvíli pauzu, tak si musíme odpočinout. Zatím jsme letos snad ještě neměli dva dni v kuse volno, tak si myslím, že jsme všichni rádi", potvrzuje únavu celého týmu Svoboda.

Indiáni se po pětizápasové venkovní šňůře představili na domácím ledě a sehráli velmi vyrovnané utkání, které rozhodl jediný gól. Přesto domácí brankář považoval předchozí zápasy za mnohem náročnější: "Já bych řekl, že ty poslední dva zápasy byly z té šňůry nejlehčí. Před tím jsme měli velmi těžké utkání ve Zlíně, s Litvínovem to bylo hodně složité. V Třinci to samé a v Olomouci jsme dostali 5:0. Takže paradoxně ta poslední dvě utkání byla snadnější."

V posledních zápasech už Plzenští nestřílejí tolik gólů jako na začátku sezóny. Hraje se více defensivně a mnoho zápasů rozhodují jedna nebo dvě trefy. Bojujeme i za ty kluky, co nejsou na ledě, aby se na led vrátili tam, kde skončili, tedy na vrcholu. Máme zraněné zkušené hráče, ale zase je tu plno velmi dobrých mladých kluků. Kaňák hraje opravdu dobře, Kvasnička je také skvělý. Bojujeme stejně každý zápas a čím víc bodů teď získáme, o to líp se bude těm zraněným hráčům vracet. Na každý tým někdy přijde krize. Určitě se stane, že prohrajeme třeba tři zápasy v řadě. Když ale budeme mít nahráno, pak se to zvládá mnohem líp. Teď pojedeme do Pardubic a samozřejmě chceme vyhrát, vidí nadějný brankář pozitivně průběh letošní plzeňské sezóny.


O jedinou trefu večera se postaral pohotovou střelou Jaroslav Kracík: Ztečoval jsem puk hokejkou. Jejich útočník nahrával bekovi a mně to trefilo do hole. Puk zůstal před bránou a já jsem rovnou z otočky vystřelil. Věděl jsem, že musím mířit nahoru, protože gólman z takovéto blízkosti půjde logicky na led." Že bude tato trefa vítěznou, v tom okamžiku nikdo asi netušil. Oba týmy měly dostatek sil a kvality na vstřelení dalších branek. Věděli jsme, že má Hradec fazónu. Vyhráli několik zápasů v řadě. Myslím si, že jsme ale byli od začátku lepší. Nepouštěli jsme je moc do šancí a Míra to vzadu zcela zavřel. Takže nám nakonec stačil ten jediný gól."

Poslední zápasy Plzeň vyhrává spíše díky skvělé defenzivě, na začátku ale ničila soupeře gólovými smrštěmi. "Ten začátek byl extrémní. To už se podle mě nebude opakovat. Každý zápas je jiný a když nedáme víc gólů, musíme vyhrát i na jeden. Podle toho potom musíme naši hru uzpůsobit. Zápas v Olomouci nás posadil zpátky na zem. Museli jsme zase začít hrát odzadu. Tam se nám to vůbec nepovedlo. Naštěstí jsme ale hned další zápas na Spartě vyhráli a dneska doma také," je plzeňský centr spokojený s výsledky svého týmu.

Domácí si v zápase připravili řadu šancí, ale urputně bránící hosté jejich útokům dlouho odolávali. "Samozřejmě čím déle se hrálo 0:0 tak nervozita roste a každý gól může rozhodnout. Nám to tam naštěstí spadlo a nic jsme nedostali," usmívá se spokojeně jediný střelec večera.