Ohlasy 21.kolo

Gól byl šťastný, ale výhra zasloužená, shodují se Indrák s Kubalíkem

Už to vypadalo na prodloužení, Piráti se před koncem bránili indiánskému tlaku, Západočeši nevyužili v závěru přesilovku, ale nakonec je to mrzet nemuselo. Dominik Kubalík totiž před bránou hledal Miroslava Indráka a bránící Vladimír Růžička nešťastně srazil kotouč za záda jinak skvělého Lukeše. „Vůbec jsem to netrefil, byl to vlastní gól," ujasňuje ihned Indrák. Škodovka nakonec zvládla těžký duel, otočila skóre na 3:2 a bere cenné tři body. Podle plzeňských útočníků, kteří si po delší době opět zahráli spolu v lajně, to byly body zasloužené.

Miroslav Indrák

Míro, čí byl ten rozhodující gól?
Kubaldy.

A oddechl jste si? Vypadalo to, že jste měl hokejku docela vysoko.
Vůbec jsem to netrefil, byl to vlastní gól. Takhle to většinou končí, když Kubalda nahrává.

Dlouho se teď nemůžete trefit, i když pro to děláte všechno. Nevkrádá se vám to už trochu do hlavy?
V hlavě to je. Dneska jsem měl asi šedesát šancí, snad to tam příště padne.

Šťastná výhra, nebo jste si ji zasloužili za velké množství šancí?
Myslím si, že jsme byli lepší po celý zápas. Oni dali první gól z přesilovky, při druhém se jim to odrazilo, ale myslím si, že jsme si zasloužili vyhrát.

Byl jedinou překážkou brankář Lukeš?
Určitě. Já znám Štěpána z reprezentace a dnes chytal opravdu skvěle.

Vypadalo to, že nebylo nějak těžké se nastartovat po reprezentační přestávce.
Já si myslím, že jsme dobře potrénovali (smích). Problém to určitě nebyl.

Trenéři opět protočili sestavu. Je vám jedno, s kým hrajete, nebo jste byli rádi, že jste si oživili spolupráci vaší trojky s Kracíkem a Kubalíkem?
Dnes hrály všechny lajny dobře. Musíme pochválit i kluky na oslabení, ubránili tam toho spoustu a měli i šance, takže super.

Dominik Kubalík

Dominiku, když Míra říkal, že dobře potrénovali, tak neměl jste náročnější program vy v reprezentaci?
Já bych řekl, že těžší ho měli určitě kluci.

A nebyl komplikovaný návrat z reprezentačního srazu zpět do Extraligy na český led?
Doufám, že to nějak vidět nebylo. Nemyslím si, že my, co jsme byli na srazu, bychom se nějak hledali. Myslím si, že jsme to zvládli.

Trenér Hanzlík říkal, že vy reprezentanti toho musíte mít plné zuby po tom týdnu pryč.
Já bych řekl, že volno, který jsme tedy neměli, je důležité, ale nám vyšel dobře los, před reprezentační přestávkou jsme chvíli volno měli. Minulý rok to bylo mnohem horší. Hrálo se v reprezentaci a pak hned se skočilo zpátky do Extraligy. Myslím si, že volno důležité je, ale být neustále v zápasovém tempu není špatné.

Jak bylo dnes těžké překonat tu obrovskou chomutovskou obranu, která je tvořena samými dvoumetrovými a stokilovými hráči?
Tak my máme obrovské stokilové útočníky, že jo Míro? (Podívá se na Miroslava Indráka – 175cm a 72kg, pozn. redakce). Sice máme některé trochu méně silové hráče, ale nemyslím si, že to je problém, protože zase jsou mrštní a šikovní, a to jsou občas i výhody. Dnes jsme tam měli docela dost šancí, ale Štěpán Lukeš chytal výborně, nemohli jsme to prolomit, až tam potom padla taková haluz.

V první třetině jste měli víc šancí, na střely jste vyhráli 13:5, přesto byl výsledek 0:1. Nakoplo vás to do druhé části ještě víc?
Řekli jsme si, že nebudeme nic měnit, budeme hrát pořád stejně a přikloní se to k nám. Hlavně jsme nesměli polevit, protože šance a střely tam byly. Druhá třetině sice nebyla tak povedená, ale myslím si, že jsme pořád tahali za delší konec celý zápas a nakonec jsme to zvládli.

Ještě otázka ohledně vašeho dalšího působení. Jaké je to soustředit se na působení v Plzni a přitom nemyslet na to, jestli nezazvoní telefon a nebudete se muset hlásit třeba zítra ve Švýcarsku?
Prošel jsem si mnohem horší zkušeností v Rusku, tam se to řešilo každý den a opravdu každý den jsem byl jinde. Už jsem proti tomu díky tomu trochu obrněný. Moc to nevnímám, nechávám to na agentovi. Co bude, to bude, a nijak to neřeším.

Takže nevíte, jestli třeba nehrozí, že zítra už budete hrát za Ambri Piottu?
Vůbec netuším. Řekl jsem, že je dneska zápas a nebudu zvedat telefony. Teď jsem v Plzni a tím to pro mě skončilo.