Ohlasy KOM

Útočné akce nám vychází, snad se to divákům líbí, doufá Miroslav Indrák

Plzeň - Nesmírně těžký soupeř, nesmírně divoký průběh utkání, nesmírně cenné tři body! První tým probíhajícího ročníku, tedy Plzeň, proti úřadujícímu mistrovi, tedy Brnu. A bitva to byla parádní. Duel zhodnotili Miroslavové Indrák a Preisinger.

Miroslav Indrák přebral od Dominika Kubalíka štafetu ve střeleckých úspěších, plzeňský forvard si připsal pět tref v posledních třech utkáních! A navíc zaznamenal hattrick, již pátý plzeňský trojgólový úspěch v této sezoně – dva mohl slavit Tomáš Mertl, jeden Milan Gulaš a jeden již zmiňovaný Dominik Kubalík. A nyní se k nim přidal i forvard s číslem 95 na zádech. „Asi jsem měl víc štěstí, u mě se nic nezměnilo. Děláme to, co máme, a padá nám to tam,“ popisuje skromně svůj příspěvek Indrák. Ten ocenil i celé utkání proti Kometě, které se divákům muselo líbit: „Kometa je kvalitní mužstvo, taky nám tam v obraně dost zatopili. Hrajeme podobným stylem, oba týmy chtějí hrát dopředu. My i Brno se snažíme hrát ofenzivně, potom se okýnka v obraně otevřou. Pak to tam prostě napadá. Nám předtím moc nešly přesilovky, dneska se nám to povedlo sehrát.“

Dnes se prosadil ještě jeden útočník Miroslav, a sice Preisinger, pro něhož to byl letošní první zásah. Slovenský útočník zakončil krásnou kombinaci, kterou vymysleli Nick Jones a Jan Schleiss. „Jsem moc rád, že jsem ten gól konečně dal, pomohl jsem hlavně mužstvu. Dvaadvacet kol jsem nedal gól, pak jsem tam stál před prázdnou bránou, tak se mi trochu klepaly ruce,“ přiznal centr třetí útočné formace Plzně. Preisinger kromě gólu a asistence schytal také nepříjemný zásah do nohy, po kterém zůstal chvíli ležet na ledové ploše. „Už by to mělo být v pohodě. Každý máme v týmu určitou roli, klukům vepředu se daří, já se snažím pomoci tímto způsobem,“ říká Miroslav Preisinger.

Jeho kolega z útoku Miroslav Indrák v poslední době zažívá báječné období, je u něj viditelný i větší herní pohoda. „Když hráč dá gól, tak si víc věří na puku, dělá věci, které by si většinou nedovolil, takže po těch gólech se zvedne sebevědomí. Měl jsem víc střílet, takže s tím jsem začal už s Chomutovem,“ prozrazuje radu od trenérů plzeňský šikula. „Snažíme se to nahazovat, jít do beků, potom se vytváří větší tlak v útočném pásmu. Nám ty útočné akce vychází, snad se to tak divákům líbí. Když se nám daří, tak si i více věříme, loni jsme takové zápasy ztráceli, letos je získáváme my, je to určitě znát,“ hledá Indrák rozdíly v letošní a loňské sezoně.

Zprvu však duel vypadal hodně nejistě, Brno totiž na indiány doslova vlétlo, Jihomoravanů byl plný led. Západočeši na tiskové konferenci přiznali, že na úvod duelu a celou hru Komety se pilně připravovali. „Začátek byl asi nejtěžší, chtěli jsme to chytit. Věděli jsme, že do toho půjdou, ale zvládli jsme to, i když klidně jsme mohli prohrávat 0:3. Byli jsme i nervózní, protože jsme se na ně připravovali asi až moc, ztráceli jsme zbytečně puky, ale nakonec to dobře dopadlo,“ je rád Miroslav Preisinger. Ten může se všemi svými spoluhráči oslavit další bodový zisk a prodloužení vítězné série!