Matyáš Kantner #53

Matyáš Kantner #53: S Petrem Kodýtkem hrajeme v lajně již od druhé třídy

Plzeň – Devatenáctiletý forvard Matyáš Kantner má pestrou sezónu. Naskočil již ve čtyřech různých ligách, mezi juniory posbíral sedm bodů ve čtyřech utkáních, v Klatovech pět ve třech duelech, v první lize v Litoměřicích zase osm v šestatřiceti střetnutích. Přidal také asistenci v reprezentaci do dvaceti let.

Odbyl si ovšem i extraligovou premiéru, ve třinácti soubojích čtyřikrát rozvlnil síť a jednu trefu připravil pro své spoluhráče. Na turnaji ve Svatém Mořici zase přihrával na trefu Petra Kodýtka. „Je to parádní, protože právě s Petrem hrajeme v lajně někdy už od druhé třídy, tak je fajn, že dostáváme šanci i v Áčku.“

Matyáši, jak jste si užil turnaj pod širým nebem?
Bylo to moc fajn, hrálo se ve skvělém prostředí. Já si oba dva zápasy maximálně užil. Je dobře, že jsme mohli takhle někam vyjet a zpříjemnit si tu dlouhou pauzu.

Kdy jste naposledy hrál venku, třeba na rybníku?
Vím, že hokejové začátky byly na rybníku, ale to si samozřejmě téměř nepamatuji. Od té doby jsem se na tam mockrát nedostal.

Trenér vás za oba zápasy pochválil, přestože výsledkově ten první nevyšel. Jak jste to viděl ze svého pohledu?
Myslím si, že jsme v obou zápasech podali slušný výkon. První duel jsme ale ztroskotali na gólmanovi Lugana a k tomu udělali chyby v obranném pásmu. V tom druhém naopak proměnili spoustu šancí a zaslouženě vyhráli.

Proti Mnichovu jste parádně nahrál na trefu Petru Kodýtkovi. Jaké jsou to pocity hrát v A-týmu s tolika vrstevníky a odchovanci Plzně?
Neřekl bych úplně parádně. Byla to přihrávka v přesilovce zpoza brány a Petr pak brankáře prostřelil na bližší tyč. Je to parádní, protože právě s ním hrajeme v lajně někdy od druhé třídy, tak je fajn, že dostáváme šanci i v Áčku. Trenéři po nás požadují bojovnost a tvrdou práci, jak na ledě, tak i mimo led. Ty góly vyplynuly z plnění těchto pokynů.

Co vás osobně nyní čeká ještě ve zbytku olympijské pauzy?
Čeká nás jako v každé reprepauze náročný tréninkový program, který bude směřovat k play-off. Nás mladé zřejmě i nějaké zápasy za juniorku nebo za Klatovy.

Indiánům vychází sezóna, pravidelně chodí téměř plný dům. Jak se hraje před plzeňským publikem?
Je to paráda! Jsme moc rádi za takovou podporu a užíváme si to.

Hráváte se číslem 53. Proč?
Vloni jsem hrál s trojkou a sezóna se celkem vyvedla. Letos jsem k tomu přidal pětku. Úplně nějaký hlubší význam to ale nemá.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!