Reprezentace U16

Reprezentační šestnáctka brala na domácím Turnaji čtyř stříbro, nechyběl ani indián Kremláček!

Plzeň - V průběhu olympijské pauzy jsme vám již přinesli reprezentační úspěchy výběrů do sedmnácti i devatenácti let, nyní je na řadě i kategorie nejmladší.

Na úvod národní mužstvo skolilo Finy 4:3. Velkou přestřelku domácí v Přerově odstartovali již v první minutě, avšak do kabin si vedení nesli modrobílí. O druhé přestávce již byl stav vyrovnaný a nakonec vše rozsekli Češi až v třiapadesáté minutě. I ve druhém utkání hráči se lvíčkem na hrudi předvedli velkou přestřelku, tentokráte duel se Švédskem musely rozseknout až nájezdy. Poslední zápas s Ruskem již byl ovšem doslova pouze o jednom gólu. Ten vsítili hosté.

V týmu odehrál všechny duely i obránce indiánů Vladimír Kremláček. Bod si sice nepřipsal, ale patřil k pilířům dobře fungující defenzivy. Celkem si letos mladý bek zaznamenal v národním mužstvu osm startů.

Plzeň v aktuální sezóně reprezentoval v kategorii mladšího a staršího dorostu. Stihl dohromady sedmatřicet utkání, zapsal šestadvacet bodů a v důležité statistice +/- je na plus devětadvaceti.

Dosavadní výsledky

Česko U16 - Finsko U16 4:3 (1:2, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Cikhart (Myšák), 30. Chlubna (Krutil, Myšák), 30. Novák, 53. Myšák (Chlubna) – 4. Suni (Hirvonen), 15. Hahl (Niemelä), 33. Räty (Niemi).
Sestava: Bednář (Dolíška) – Hampl, Krutil, Baláž, Vacík, Sedláček, Bláha, Kremláček, Svach – Cikhart, Myšák (A), Binias – Chlubna, Gut (A), Novák (C) – Koláček, Konečný, Mácha – Luža, Urban, Simon.

Česko U16 - Švédsko U16 4:3sn (0:2, 2:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Chlubna (Baláž), 38. Chlubna (Novák, Gut), 47. Novák (Vacík, Baláž), rozh. náj. Gut – 5. Nilsson (Lööf), 20. Torgersson (Stenman), 55. Eriksén (Eklund).
Sestava: Dolíška (Bednář) – Hampl, Krutil, Baláž, Vacík, Sedláček, Bláha, Kremláček, Svach – Cikhart, Myšák (A), Binias – Chlubna, Gut (A), Novák (C) – Koláček, Konečný, Mácha – Luža, Urban, Simon.

Česko U16 - Rusko U16 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Kusnudinov (Rychkov, Kuzmin).
Sestava: Bednář (Dolíška) – Hampl, Krutil, Baláž, Vacík, Sedláček, Bláha, Kremláček, Svach – Cikhart, Myšák, Binias – Chlubna, Gut, Novák – Koláček, Konečný, Mácha – Luža, Urban, Simon.