Letní příprava

Letní příprava indiánů pokračuje na Šumavě

Plzeň - Hokejisté Škody vyrazili na další část letní přípravy, předsezónní intenzivní trénování pokračuje v okolí Železné Rudy. Na Šumavu se indiáni vydávají pravidelně každý rok.

Soustředění Západočechů trvá od neděle do tohoto pátku, hokejisté mají na každý den připravený program. V dopoledních hodinách na hráče čeká běhání s pneumatikou do kopce, odpoledne indiáni makají během kruhových tréninků, následně je čeká týmová hra, například fotbal.

Celý tým je ubytovaný v areálu na Samotách. Příprava je opravdu velice intenzivní, u hráčů se jedná o jednu z nejnepříjemnějších etap během letního drilu, ale jak již dříve avizoval kondiční trenér Jan Snopek, tato příprava je pro hokejisty nesmírně důležitá a zúročí se během sezony.

„Je to tady opravdu náročné, hlavně dopolední tréninky jsou fakt zabijárna. Postupně se nám přidává únava, je to těžší a těžší, večer pak jsme všichni rádi, když si lehneme do postele...", říká brankář Dominik Frodl, novic v plzeňském brankovišti, pro něhož je to premiérová letní příprava mezi indiány.