PRODEJNÍ STŘEDA

Středeční odpoledne v klubovém fanshopu v režii Jiřího Hanzlíka

Bývalý skvělý hokejový obránce a nyní jeden z pevných kamenů trenérského týmu hokejových indiánů. Borec, který v extralize odehrál úctyhodných 1036 zápasů.

S novou rolí získal pověst přísného trenéra. Kritika. „Přece nebudu hráčům lhát,” říká Jiří Hanzlík.

S hokejem začínal v Rokycanech, za seniorskou kategorii začínal v Plzni. V osmnácti letech debutoval v posledním ročníku československé nejvyšší ligy. V Plzni strávil deset sezon, v ročníku 1999/2000 obsadili celkové třetí místo. V listopadu 2002 byl vyměněn do týmu Bílí Tygři Liberec. Před sezonou 2003/04 se vrátil zpět do Plzně, kde byl zvolen kapitánem mužstva. Za Plzeň odehrál v základní části třicet pět zápasů, poté se vrátil zpět do Liberce, za který dohrál sezonu. V Liberci odehrál následující dva ročníky, v sezóně 2004/05 obsadil klub celkově 3. místo. Před novou sezonu přestoupil do týmu HC Energie Karlovy Vary. V klubu strávil tři plné sezony a v poslední sezoně v Karlových Varech (2008/09) pomohl vybojovat titul mistra Extraligy. 1. května 2009 se opět vrátil do Plzně. V ročnících 2009/10 a 2010/11 vynechal v základní části pouhý jeden zápas. V sezóně 2012/13 získal s indiány titul mistra Extraligy. Hokejovou kariéru ukončil po sezoně 2013/2014.

Na Jirku se obraceli fanoušci nejen s prosbou o novu permici, a tak si mezi prodejem Jirka našel chvíli, aby odpověděl na různé dotazy fanoušků, které se týkaly samozřejmě hlavně skladby týmu pro novou sezonu.

Jirko, proč s Tebou nedorazil David Kvasnička, který nám slíbil dnešní účast ve fanshopu?
David se omluvil, je na reprezentačním kempu s dvacítkou.

Škoda, že jste nám neposlali nějakého jiného obránce.
Vždyť my tu žádné nemáme… (smích)

Jirko, v týdnu jsme podepsali do obrany Jakuba Kindla, už je to trochu veselejší?
No, veselejší to hlavně není s brankářem, nevyšly nám nějaké možnosti, v které jsme doufali, a teď už to bude spíš taková loterie. Brankáři prostě nejsou, kdyby byl nějaký šuplík, kam sáhnout…

Jak je možné, že brankáři vždycky tak rychle odejdou a ta cesta zpátky nevede do Plzně, ale někam jinam?
Nevím, pro kluky je snem dostat se za oceán, a mají strach, že když přijde první nabídka a oni jí nevyužijí, už možná další nikdy nepřijde. Tak se pouští i do nabídek, které jim paradoxně hokejově můžou i ublížit. No ale makáme, snad ten tým bude dobrý, snažíme se to poskládat, uděláme maximum.

Tak tedy hodně štěstí při lovu na brankáře a POZOR - příští středu s reprezentanty, nyní ve službách Montrealu Canadiens Michalem Moravčíkem a Davidem Skleničkou. 20. 6. 2018 od 15:00 – 17:00 si můžete přijít koupit permici, získat podpisy, fotky a třeba klukům popřát hodně štěstí na hokejové cestě za oceán.

FOTOGALERIE ZDE!