Ohlasy Karaganda

Příprava je těžká, bolí celé tělo, říká po čtyřbodovém utkání Milan Gulaš

Plzeň - Indiáni před svými fanoušky ovládli i druhý přípravný duel, i díky čtyřem bodům Milana Gulaše vyzráli na kazašskou Karagandu.

Milane, jak byste zhodnotil dnešní zápas?
Co se týče přípravy, tak se jednalo o výborné utkání. Soupeř byl rychlý, bruslivý, aktivně k nám přistupoval. Ukázalo nám to také mnoho chyb, které si nyní v následujících dnech můžeme rozebrat a poučit se.

Zlomily utkání tři plzeňské góly?
To nevím, možná spíše fyzička. Přišlo mi, že trochu odešli po fyzické stránce. Mě ovšem mrzí začátky třetin, protože soupeř byl vždycky mnohem lepší a my se do toho dostávali pomalu. Je potřeba si na to dát pozor.

Nakousl jste fyzickou stránku. Jak vy se po zdravotních patáliích cítíte?
Samozřejmě bolí celé tělo, příprava je ostrá. Ale to má každý hráč. Po osobní a zdravotní stránce je všechno v pořádku, za což jsem rád. Uvidíme, jak to bude držet. Musím zaklepat.

Kde by se podle vás Karaganda v extralize pohybovala?
To si netroufnu říct. My jsme před zápasem o soupeři neměli žádné informace, ale rozhodně ukázali, že svojí kvalitu mají a určitě by se neztratili.

V útoku máte nové parťáky, zdá se, že spolupráce funguje od začátku...
Tak ještě jsou tam mezírky, pořád se v tréninku snažíme některé věci zlepšovat. Troufnu si říct, že dopředu to není tak špatné, ale určitě nám chybí něco vzadu. Ještě musíme zlepšit mnoho věcí.

Poslední utkání před Ligou mistrů odehraje Plzeň v Klatovech. I s vámi?
To opravdu nevím, to je ještě daleko. Teď je teď, další zápas je až příští týden.

A jak se těšíte právě na Ligu mistrů?
Chtěl bych si k tomu říct, ale nechci. Je to pro každého stejné. Možná to rozlosování je pro každého stejné, ale ne vhodné. Protože když se postoupí, tak to zasahuje do extraligy. Ale nedá se nic dělat. Jedná se o srovnání s kvalitními soupeři, zápasy samy o sobě budou velice kvalitní a příprava do ligy tedy bude dobrá.

Na lavičce již není Martin Straka. Jak je to znát?
Martin se rozhodl, že si dá oraz, ale pochopitelně se zde pohybuje každý den. Připomínky si zajisté řekne. Je to však člověk, který vede klub a není snadné být na více pozicích. Potřeboval si odpočinout, ale kdykoliv je k dispozici.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!