PF 2004: Bill Gates, útočný tank a zazděná branka

Jak v Plzni vybudovat nejmocnější hokejový tým na světě? To je otázka, kterou se zabývají již po desetiletí celé generace přátel plzeňského hokeje. Plánů již bylo vybudováno nepřeberné množství, všechny však dosud zkrachovaly. Redakce oficiálních stránek HC LASSELSBERGER Plzeň připravila v závěru roku plán nový, zcela revoluční. Podle něj Plzeň v letošní sezóně nejen postoupí do play-off, ale s přehledem vyhraje extraligu.

Dnešní hokej je o penězích, slýcháváme ze všech stran. Aby si Lasselsberger mohl dovolit nejlepší hráče, musí k tomu mít v prvé řadě finanční prostředky. Po řadě intenzivních jednání a bilaterálních rozhovorech na nejvyšší úrovni došlo 31. prosince v restauraci v nejvyšším patře Space Needle v Seattlu k podpisu smlouvy o spolupráci HC LASSELSBERGER se společností Microsoft Corporation. Podpisu smlouvy se zúčastnili kromě ředitele klubu JUDr. Tomáše Krále, který kvůli utajení celé záležitosti fingoval pobyt na horách, i zástupce společnosti William H. Gates a prezident Spojených států George W. Bush. "Jsem velmi rád, že naše společnost může spojit své jméno s plzeňským hokejem. Částku, kterou do hokeje v Plzni vložíme, nebudeme sdělovat, protože jsme o ni vůbec nejednali. Plzeňský hokejový klub dostane tolik peněz, kolik bude potřebovat, aby získal extraligový titul," uvedl Bill Gates. "České republika je na správné cestě a investice amerických společností pomáhají Čechům urychlit cestu k prosperitě," doplnil Gatese George Bush, z něhož se stal nový fanoušek plzeňského klubu. "Když se to ukáže jako nezbytně nutné, spravedlnosti pomůžeme i jinak," zdůraznil svou podporu na cestě za titulem George Bush.



Peníze však nejsou všechno, a tak plán počítal i s dalšími možnostmi, jak posílit šance Plzně na svůj první hokejový titul v historii. "Základem je poctivá defenziva. Když nedostaneme žádný gól, nemůžeme prohrát," prohlásil rezolutně trenér mužstva Miroslav Přerost. Plzeň již ve více než sto utkáních v řadě inkasovala alespoň jeden gól. Do zbroje tak byli povoláni zedníci, kteří plzeňskou branku zazdili. "Brankáře si však ponecháme, na soupeřových hřištích budeme muset hrát s nezazděnou brankou, takže si doma bude gólman zkoušet při zápase zákroky nanečisto," vysvětlil generální manažer mgr. Pavel Setikovský.

Zejména pro zápasy venku, kde se Plzeňstí nebudou moci spoléhat na zazděnou klec, bude Lasselsberger využívat útočný tank Abrams, jehož síla vyčistí cestu přes každou útočnou modrou čáru a když bude potřeba, proklestí puku cestu až do branky. "Berte to jako dar amerických osvoboditelů Plzni od naší armády," vysvětlil americký prezident. "K Plzni mají naši vojáci velmi pozitivní vztah již od roku 1945, plzeňské ženy a dívky jim tehdy připravili nezapomenutelné přivítání," dodal na závěr George Bush, který slíbil, že ho při extraligovém finále uvidíme v plzeňském hledišti.



Odkazy na silvestrovské články na dalších hokejových webech

HC Slavia Praha oznámila všem fanouškům kolaudaci nové hokejové haly, která vznikla na Teslínech v brdských lesích a bude sloužit jak hokejistům tak fotbalistům. ČTĚTE ZDE.

V Českých Budějovicích ohlásil návrat na led útočník Jaroslav Pouzar, který s sebou přivede dva kamarády z Edmontonu Wayna Gretzkého a Jarri Kurriho. ČTĚTE ZDE.

Ve Vsetíně se redakce podívala do zákulisí off-line rozhovorů s hráči, zdařilý fotopříběh ČTĚTE ZDE.

Prvoligové kluby Horácká Slavia Třebíč a IHC Písek mají v čele muže velkých jmen. Třebíčský dr. Karel Čapek mladší si z dr. Karla Čapka staršího bere inspiraci při řešení nejrůznějších problémů. Písecký předseda Šrámek jde ve stopách slavného píseckého rodáka Fráni Šrámka a píše básně. Není bez zajímavosti, že Karel Čapek věnoval Šrámkovi celou knihu... Třebíčský příběh ČTĚTE ZDE, písecký pak NALEZNETE TADY.

A na závěr všem lidem dobré vůle popřáli hodně lásky hokejisté druholigové Hvězdy Brno. Že jdou skutečným příkladem, na památné fotografii UVIDÍTE ZDE.