Plzeň má nového generálního sponzora!

P l z e ň - Skvělé představení v play-off a hlavně šťastná souhra okolností způsobily, že Plzeň bude mít od příští sezóny nového generálního sponzora! Bude jím František Šmaus, potažmo jeho rodinná firma. Šmaus je letitý fanoušek plzeňského hokeje a rozhodl se do něj vstoupit poté, co vyhrál ohromné jmění v loterii.

"Loni jsem po svojí snaše vsadil v anglické loterii (snacha pana Šmause jela do Anglie jako au-pair poz.red.) 10 liber a pak mi snacha volala, že beru bank," usmíval se do kamer devětapadesátiletý invalidní důchodce. "Stát mi sice na daních vzal skoro půlku, ale druhou chci dát do plzeňského hokeje. Vivat Málek!" volal nový generální sponzor, který doslova přes noc nabyl 2 miliony liber! "Manželka sice protestuje, ale jsou to mý prachy, ne?" ujišťoval se nevysoký sympaťák.

Ředitel klubu Tomáš Král neskrýval radost z "velké ryby". "Pan Šmaus chce do našeho mužstva investovat přes 50 milionů korun jen v následujícím roce a požaduje pouze reklamu v názvu klubu, jelikož chce prosadit firmu své manželky," vysvětluje Král změnu názvu, který nese plzeňský hokej teprve rok. A jak se bude jmenovat plzeňský HC příští sezónu? "Společnost Lasselsberger má platnou smlouvu i pro rok následující, takže ponecháme v názvu i ji a klub se bude jmenovat HC Potraviny u Šmausů Lasselsberger Plzeň," vyslovil nový název první muž klubu. Ano, je to poněkud delší, ale zjistil jsem si, že ve Finsku nese jeden klub jméno Jääsmuströelksterrösmastandurtjur Nëëwy´slövnnny Helsinki a má každý zápas plný dům... u jezera, kde hraje," nebojí se odlivu fandů pan Král.

Zároveň oznámil velké plány pro příští sezónu. "Již jsem oslovil Martina Straku, Jardu Šapačka a Petra Sýkoru a oba mi přislíbili, že v příštím ročníku budou hájit naše barvy, nehledě na to, zda bude v zámoří stávka, či ne!" oprávněně se holedbal ředitel klubu. Jsem rád, že klub udělal výrazný krok k vytouženému titulu," uzavřel tiskovou konferenci Král. A co na to František Šmaus? "Paráda, ne? Stračena, ne? Hustej hokej...", zubil se na přítomné novináře.


Pokud nemůžete uvěřit tomu, co jste právě dočetli, podívejte se do kalendáře a užívejte si APRÍL! ;o)

Přečtěte si i další aprílové články

Karlovy Vary rozprodaly mužstvo, aby mohl generální manažer Vaněk na dovolenou do Egypta.

Jihlava místo postupu do extraligy sestupuje o dve ligy níže

Pucher s Uramem opouštějí Znojmo

Odkazy na silvestrovské články z 31. prosince 2003 na hokejových webech společnosti eSports.cz

V Plzni oznámilo vedení klubu plán na vybudování nejmocnějšího hokejového klubu na světě. Na pomoc si přizvalo peníze Billa Gatese, zedníky a americký tank. ČTĚTE ZDE.

HC Slavia Praha oznámila všem fanouškům kolaudaci nové hokejové haly, která vznikla na Teslínech v brdských lesích a bude sloužit jak hokejistům tak fotbalistům. ČTĚTE ZDE.

V Českých Budějovicích ohlásil návrat na led útočník Jaroslav Pouzar, který s sebou přivede dva kamarády z Edmontonu Wayna Gretzkého a Jarri Kurriho. ČTĚTE ZDE.

Ve Vsetíně se redakce podívala do zákulisí off-line rozhovorů s hráči, zdařilý fotopříběh ČTĚTE ZDE.

Prvoligové kluby Horácká Slavia Třebíč a IHC Písek mají v čele muže velkých jmen. Třebíčský dr. Karel Čapek mladší si z dr. Karla Čapka staršího bere inspiraci při řešení nejrůznějších problémů. Písecký předseda Šrámek jde ve stopách slavného píseckého rodáka Fráni Šrámka a píše básně. Není bez zajímavosti, že Karel Čapek věnoval Šrámkovi celou knihu... Třebíčský příběh ČTĚTE ZDE, písecký pak NALEZNETE TADY.

A na závěr všem lidem dobré vůle popřáli hodně lásky hokejisté druholigové Hvězdy Brno. Že jdou skutečným příkladem, na památné fotografii UVIDÍTE ZDE.