Jan Výtisk bude na Plzeň rád vzpomínat

P l z e ň - Třetí nový dres ve třech letech oblékne Jan Výtisk. V Plzni byl na roční hostování ze Sparty Praha, která jej po letošní sezóně vyměnila do Třince. Bez ohledu na přání Plzně či hráče tak důrazný bek míří zpět na sever Moravy. „V Třinci jsem natvrdo, se smlouvou na jeden rok,“ ujasňuje Výtisk. Za Lasselsberger odehrál juniorský mistr světa 46 zápasů, v nichž zaznamenal 6 asistencí a celkem pět plusových bodů.

Plzeňský boj o play-off jej přirozeně pohltil, s hořkými pocity z nepostupu se stále těžce vyrovnává. „Mrzí to hodně, štve to. Měli jsme na play-off, dlouho to ještě bude mrzet,“ upřímně přiznává. Zapomenout na smutný konec sezóny bude muset rychle zapomenout. „Sparta, které jsem stále patřil, mě vyměnila do Třince.“ Brzy tak začne přípravu ve svém novém klubu. „Za dva měsíce začínám znovu.“

Z Jana Výtiska se stává hokejový cestoval, tři kluby ve třech letech. „Měním kluby jak ponožky,“ zvážní. „Uvidíme, jak to bude v Třinci vypadat. Jsem tam natvrdo, ale příští rok mi končí smlouva.“ V rozhodnutí, kde bude příští rok působit, neměl žádné slovo. Jedno pozitivum však má nové angažmá pro Výtiska již nyní, bude blíž svému domovu. „Budu v Ostravě bydlet, takže vlastně budu doma,“ pookřeje.

Zatím trénuje s plzeňským týmem. „Každé ráno od deseti chodíme na led, abychom si ještě zahráli. Hrajeme proti sobě takové srandamače,“ líčí. Žádné loučení s Plzní tak ještě neproběhlo. „Ale budu na Plzeň vzpomínat jen v dobrém. Byl jsem tu hodně spokojený, líbilo se mi tu, až na to play-off,“ ohlíží se za odehraným ročníkem. Při narážce na pouhé vzpomínání však nechává zadní dvířka pootevřená. „Nemůžu říci, co bude za rok.“

Poslední zápas, který Výtisk za Plzeň odehrál byl vítězný duel proti Znojmu (6:2). Pravidelný účastník závěrečných děkovaček a milovník bodyčeků vzal na loučení s fanoušky netradičního hosta, svoji dceru. „Ale ještě jí to bylo úplně jedno,“ usmívá se Výtisk. „Chtěl jsem jí vzít aspoň projet, i když jí to bylo fuk,“ dodává bek, který po letošní sezóně opouští Lasselsberger a stěhuje se k třineckým Ocelářům.