Martin Straka bude hájit barvy Plzně nejen na ledě

Plzeň - Dlouho očekávaná tisková konference HC Lasselsbergeru Plzeň za účasti "přestupu léta", jak mnohá média titulovala Martina Straku, je už minulostí. Za necelých čtyřicet minut dostali novináři odpovědi na své otázky, a hlavně se dozvěděli, jakže to vlastně se strukturou vedení plzeňského hokeje bude. Na závěr oficiální části podepsal pod přísným dohledem fotografů Martin Straka jednoroční hráčskou smlouvu.

Jako první se slova ujal dosavadní prezident klubu Tomáš Král, který nastínil změny ve vedení. Martin Straka střídá ve funkci generálního manažera Luboše Koželuha, který ale z plzeňského hokeje nemizí nadobro, nýbrž bude s ním dále spolupracovat. Vzhledem k tomu, že Tomáš Král byl zvolen prezidentem ČSLH, jako druhý zástupce bude po boku Martina Straky hájit zájmy klubu Jaromír Zavoral, který se Strakou již mnohokrát spolupracoval.

Po Královi mluvil ředitel společnosti Lasselsberger a.s. Roman Blažíček, který se věnoval pouze sportovní činnosti. Doufá, že osobnost a um Martina Straky po čtyřech letech pozvednou klub na vyšší místa. Jak podotknul, to je vlastně cíl všech činovníků.

Jako další převzal dirigentskou hůlku tiskové konference již zmiňovaný Jaromír Zavoral, jenž řekl, že je rád, že bude znovu se Strakou spolupracovat. Přestože s touto funkcí zkušenosti ještě nemá, věří, že je velmi rychle nažene.

Pavel Hynek, hlavní trenér HC Lasselsbergeru Plzeň, nemluvil dlouho. Řekl, že je velmi rád, že hráče s takovou vizitkou, jakou Martin Straka bezesporu má, bude moct zapracovat do týmu. Dále zmínil, že on i celý mančaft netrpělivě čekali na konečné slovo, a tudíž jsou rádi, že tedy již padlo.

Martin Straka, nutno podotknout, že hlavní tvář této tiskové konference, zprvu působil velmi vážně, když vysvětloval, jaké povinnosti ho čekají. Nicméně zdůraznil, že jeho hlavním úkolem bude odvádět stoprocentní výkony na ledě a že se již velmi těši, až jednadvacátého července vyjede společně s kluky na led. Dostal se i k nabídkám od ostatních klubů a všem modrobílým příznivcům udělal radost, když na závěr dodal, že je prostě Plzeňák, takže o to měl po uzavření kapitoly NHL lehčí rozhodování.

Podrobnější informace přineseme brzy.