Preview 6.kolo

Všichni na stadion; derby je tady!

Po pěti odehraných kolech celá hokejová západočeská obec, a nejen ta, upře oči na duel Plzně s Karlovými Vary. Indiáni hostí letošní první západočeské derby a rozhodně nemají v plánu nechat Energii odvézt nějaký bod. Povede se jim to? Odpověď bude známa už dnes!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC ENERGIE KARLOVY VARY

ČEZ Aréna, Plzeň
27. září 2013
6. kolo hokejové Tipsport extraligy

V loňské sezóně si po čtyřech vzájemných duelech indiáni s Karlovarskými rozdělili body rovným dílem. Už ve čtvrtém kole po dramatické bitvě hosté v lázeňském městě prohráli těsně 4:5. Za doprovodu televizních kamer ale doma svému soupeři porážku vrátili a zvítězili jasně 5:2. Pravidlo můj dům, můj hrad vzalo za své hned v dalších dvou střetnutích. V nich se pokaždé radovali hosté. Nejprve indiáni dobyli varský led 2:1, aby si pak Energie vzala body zpět po výhře 3:2 v městě piva.

Změny v kádru

O trenérských kolotočích na střídačce již téměř zapomenutých mistrů, kdy trápení Energie v posledních letech nevděčně dává na frak kdysi oslavám pro šampiony, se toho napsalo již hodně. Omezme se proto na konstatování, že trenér Žemlička už u týmu skončil. Po prohře 1:6 se Spartou byl klubovým vedením odvolán, nahradil jej asistent Karel Mlejnek. Podívejme se spíše na hráčské změny. Tou nejvýraznější je nyní plzeňský Mensator, který byl z Varů uvolněn na hostování do konce dubna. Odešly také bývalé tváře klubu - Skladaný do ruské Voroněže, Pech do Sparty nebo Skuhravý do Motoru České Budějovice. Opačným směrem zamířil například Hruška přestupem z Vítkovic nebo Bičánek, jenž opustil Brno. Kompletní seznam přestupů v lázeňském městě najdete tady.

Prvních pět kol

Jak už je mezi řádky při zmínění odvolaného Žemličky patrno, Energii se hrubě nedaří. Na kontě má jediný bod za prohru po nájezdech v úvodním kole s Chomutovem, pak už přišly jen nepovedené zápasy bez bodových přídělů. Energie prohrála s Vítkovicemi, Mountfieldem, Zlínem i Spartou. A tak do utkání vstoupí indiáni v roli favoritů.

„Nemáme co ztratit. Můžeme jenom překvapit a pokusíme se získat nějaké body,“ říká forvard třetí formace HC Energie David Zucker před utkáním pro oficiální stránky karlovarské Energie. Zatlačí indiáni svého soupeře ještě níže, nebo se potvrdí, že nové koště dobře mete?

Výsledky posledních zápasů:

HC VERVA Litvínov 4
HC ŠKODA Plzeň 1
(1:0, 1:1, 2:0)






Branky a nahrávky: 4. Hübl (Lukeš, Ručinský), 21. Hübl (Lukeš, Ručinský), 44. Trávníček (Zeman, Stříteský) – 37. Kratěna (Kašpařík).
HC ŠKODA Plzeň: Machovský – Slovák, Hanzlík – Ružička, Jeřábek – Mozík, Seman – Frolo – Duda, Straka, Pletka – Kašpařík, Kratěna, Vlasák – Sýkora J., Sýkora T.,Vlček– Dvořák, Lev, Schleiss.



HC Energie Karlovy Vary 1
HC Sparta Praha 6
(0:2, 1:2, 0:2)





Branky a nahrávky: 24. Vlach (Parýzek) – 3. Přibyl, 15. Rachůnek I. (Kumstát), 25. Ton (Rolinek, Pilař), 28. Přibyl (Buchtele), 55. Klimek (Hlinka, Kumstát), 60. Pacovský.
HC Energie Karlovy Vary: Závorka (od 28. Habal) – Drtina J., Schusser, Gulaši, Šmach, Grman, Parýzek, Kubka – Zaťovič, Hruška R., Hovorka – Dlouhý, Vlach, Zucker – Koblasa, Kytnár, Látal M. – Rohan T., Flek, Tomeček.