Preview 19.kolo

Po pauze pěkně zostra, je tu derby!

Plzeň – A je to tady! Dlouhá reprezentační přestávka je za námi a indiáni vyjíždějí k extraligovému zápasu. A aby toho nebylo málo, představí se na ledě Karlových Varů - je tu totiž derby!


HC ENERGIE KARLOVY VARY
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

KV Arena, Karlovy Vary
13. listopadu 2013
19. kolo hokejové Tipsport extraligy

V loňské sezóně si po čtyřech vzájemných duelech indiáni s Karlovarskými rozdělili body rovným dílem. Už ve čtvrtém kole po dramatické bitvě hosté v lázeňském městě prohráli těsně 4:5. Za doprovodu televizních kamer ale doma svému soupeři porážku vrátili a zvítězili jasně 5:2. Pravidlo můj dům, můj hrad vzalo za své hned v dalších dvou střetnutích. V nich se pokaždé radovali hosté. Nejprve indiáni dobyli varský led 2:1, aby si pak Energie vzala body zpět po výhře 3:2 v městě piva. Letos se po předlouhé době ve vzájemných zápasech prodlužovalo, když indiáni ztratili vedení v poslední minutě. Nakonec ovšem před vlastním publikem uspěli v nájezdech. Jakou zápletku bude mít derby tentokrát?

Změny v kádru

Na neuspokojivé výsledky Energie v extralize reagovalo vedení změnami. Největší je asi odvolání trenéra Žemličky, jehož nahradil Karel Mlejnek, asistenty jsou mu pánové Kverka starší a Kněžický. K tomuto kroku přistoupilo vedení Energie již po pěti odehraných duelech a dvou získaných bodech. Co se týče hráčů, v Berouně hostuje do konce sezóny Jan Látal, naopak tým posílil o obránce Martina Rýgla. Ten by měl na západě Čech hostovat z Chomutova do konce kalendářního roku z důvodu zranění Ondřeje Šmacha.

První čtvrtina

Energie vstoupila do nové sezóny dobře, když v nájezdech uválčila body nad Chomutovem. Následovala však série proher a další úspěch přišel až v sedmém kole s Libercem. Do konce první čtvrtiny ještě Vary porazily Litvínov, Kladno a Slavii. Během venkovních utkání uhrály pouze bod - v Plzni. Ani druhá porce třinácti utkání nepřináší velkou změnu. Z šesti utkání (včetně předehrávky pětadvacátého kola) vyhráli Energetici pouze v Hradci a bod brali na Slavii. Naposledy však schytali debakl na Spartě.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Energie Karlovy Vary:

Postavení v tabulce: 12.
Počet bodů: 19
Počet vstřelených branek: 42
Počet inkasovaných branek: 64
Nejproduktivnější hráč: Roman Vlach (5+10) 15
Nejlepší střelec: Martin Zaťovič – 7 branek
Nejlepší nahrávač: Roman Vlach – 10 asistencí
Nejtrestanější hráč: Marek Hovorka – 30 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Vlach, Koblasa +1
Nejhorší hráč v bodování +/-: Michal Gulaši -10
Gólmani:

Tomáš Závorka    – 1076 minut / pr. 2,90 , 91,10%
Vladislav Habal  –   73 minut / pr. 6,58 , 83,33%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 7.
Počet bodů: 29
Počet vstřelených branek: 46
Počet inkasovaných branek: 45
Nejproduktivnější hráč: Radek Duda (8+5), Václav Pletka (7+6) oba 13
Nejlepší střelec: Radek Duda – 8 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka – 8 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda – 60 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Slovák +6
Nejhorší hráč v bodování +/-: Seman, Růžička -4
Gólmani:
Matěj Machovský – 729 minut / pr. 1,89 , 93,09%
Lukáš Mensator  – 375 minut / pr. 3,04 , 88,55%

Výsledky posledních zápasů:

HC Sparta Praha 11
HC Energie Karlovy Vary 0
(5:0, 3:0, 3:0)






Branky a nahrávky: 5. Krejčík (Pech, Kumstát), 8. Klimek (Přibyl, I. Rachůnek), 15. Ton (J. Hlinka), 18. Kubát (Hlinka, Ton), 18. Pech (Kumstát), 34. Kubát (Ton), 39. Klimek (I. Rachůnek, Sičák), 40. Rolinek (J. Hlinka), 42. Simon (Kubát), 44. T. Rachůnek (Přibyl), 52. Ton (Sičák).
HC Energie Karlovy Vary: Závorka (21. Habal) - Schusser, Bičánek, Kubka, Drtina, Parýzek, Gulaši - Pohl, Hruška, Zaťovič - Zucker, Vachovec, Dlouhý - Hovorka, Roman Vlach, Doležal - Látal, Kverka ml., Kytnár - od 41. navíc Tomeček




HC Škoda Plzeň 1
HC Verva Litvínov 0sn
(0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)




Branky a nahrávky: roz. nájezd Kratěna.
HC Škoda Plzeň: Machovský - Hanzlík, Seman, Slovák, Jeřábek, Mozík, Frolo - Kratěna, J. Straka, Vlasák - Duda, Lev, Pletka - Novotný, Kašpařík, J. Sýkora - Petruška, T. Sýkora, Hollweg.