Dvořák si tři zápasy nezahraje

Michal Dvořák si tři zápasy nezahraje

Plzeň - Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Michala Dvořáka v utkání HC Energie Karlovy Vary – HC Plzeň 1929, za které mu byl rozhodčími uložen vyšší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za přestupek Rány pěstí nebo hrubost podle čl. 528 Pravidel ledního hokeje.

Jak se píše na webu cslh.cz, tak po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč Michal Dvořák napadl v pokračování souboje o kotouč ranami pěstí protihráče Jiřího Drtinu, ačkoli protihráč nejevil snahu se šarvátky účastnit a pouze se bránil útoku. Ve svém jednání pokračoval hráč Michal Dvořák i ve chvíli, kdy protihráč ležel bez helmy na ledě, než dalšímu útoku zabránili čároví rozhodčí.

Předseda disciplinární komise ELH proto hráče Michala Dvořáka, HC Plzeň 1929, potrestal za přestupek Rány pěstí nebo hrubost nepodmíněným zastavením činnosti na tři soutěžní utkání s účinností do 25. 2. 2014 včetně. Při stanovení výše trestu přihlédl v souladu s Disciplinárním řádem ELH ke skutečnosti, že hráč Michal Dvořák byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.