Rozhovor s trenérem

Milan Razým: Snad už budeme hrát v plném složení

Plzeň - Utkání s Litvínovem Plzni výsledkově nevyšlo, ale pro trenérský štáb bylo velice prospěšné. Hlavní trenér Milan Razým zatím hlavně sleduje přístup hráčů, výsledky jsou až na druhém místě. Do dalších utkání už by měla jít Škodovka v plné síle.

Jak se díváte zpětně na utkání s Litvínovem?
Nechali jsme hrát pouze dva obránce základní sestavy a chtěli jsme nechat šanci ještě těm, kteří se o místo v sestavě perou. Ukázalo se, že je velký rozdíl mezi těmi stabilními a pak těmi, co bojují o místo. V útoku nám zatím chyběl Ryan Hollweg a lehčí zranění nohy si způsobil Pletka. V útoku ti mladí jako Kubalík nebo Beran musejí také přidat, aby si to místo získali.

Ukázalo vám utkání s Litvínovem ještě něco důležitého?
Budou rozhodovat přesilové hry. Oba týmy se prosadily v přesilovkách, Litvínov využil našeho faulu na pět minut.

Na nájezdy šli spíše mladší hráči, byl to nějaký záměr?
Hrajeme spolu hned první domácí zápas a nikdo nechce odhalovat karty.

Máte už se sebou více jak polovinu utkání, ale výsledky zatím nejsou úplně pozitivní?
Výsledky jsou teď důležité až v druhé řadě, hlavní je pro nás přístup hráčů. Litvínov má stabilní tým a mnoho hráčů jim nechybělo. Z tohoto pohledu jsme uhráli dobrý výsledek. Jde o to obstát v extralize.

Jaký je teď další program v závěru přípravy?
Máme před sebou ještě čtyři utkání a do těch už bychom měli jít v plném složení, které pak bude i na startu ligy. Čeká nás v úterý Slavia, pak turnaj v Německu a utkání v Karlových Varech. Poslední utkání s Litvínovem bylo po dohodě zrušeno, to utkání by nám v ničem nepomohlo.