Ohlasy 42.kolo

Jsem dřevák, směje se dvougólový Simon

Karlovy Vary - Nic jiného než tři body! Takový cíl měli indiáni pro utkání v Karlových Varech a tento úkol byl splněn. Svojí velkou zásluhu na tom měl i dvougólových střelec Dominik Simon, který ještě další šance neproměnil. Ty si však po zápase trošku vyčítal.

Po utkání v Litvínově se vydali indiáni k dalšímu důležitému utkání do Karlových Varů. Začátek byl pro Plzeň skvělý a po dvou třetinách to bylo už 3:0. Třetí část se však škodovákům moc nepovedla. „Jako vždycky jsme si to zkomplikovali. Já už si to nedokážu vysvětlit (trpký úsměv.) Pět trestů ve třetí třetině a hlavně za hodně zbytečné zákroky. Dostali jsme se pod tlak a oni na koně,“ hodnotí závěrečnou část utkání Dominik Simon.

V poslední části život Plzni zkomplikovalo hned pět vyloučení. „Je to strašně moc hrát deset minut za třetinu v oslabení. Místo navýšení vedení jsme se zase museli strachovat. Musíme děkovat klukům na oslabení, kteří to dokázali ubránit,“ přiznává Simon.

Dvě porážky dostaly tým pod tlak, který však před utkáním v šatně nebyl příliš znát. „Po těch dvou prohrách jsme byli na ten zápas hodně nahecovaní a bylo to na začátku znát. Zima nám sice zkazila rozcvičku, ale nás to nerozhodilo. Šli jsme do toho s odhodláním a první dvě třetiny jsme hráli tak, jak jsme chtěli. Třetí jsme pokazili, ale na to se historie ptát nebude, hlavní jsou tři body,“ říká autor dvou branek.

Dominik Simon otevřel utkání gólem v první minutě, další pak přidal ve druhé třetině a nemuselo být jen u toho. „Jsem dřevák. Měl jsem těch šancí dost a říkal jsem si, abych toho nelitoval, ale naštěstí ne. Jel jsem tam sám a gólman mi tam nechal místo na druhé tyčce a já se chytil do pasti, měl jsem to zaseknout a dát do protipohybu. Moje blbost,“ dodává s úsměvem.

Před reprezentační přestávkou, kterou Simon vyplní účastí v národním týmu, čeká Plzeň ještě utkání se Slavii a v Mladé Boleslavi. „Musíme se na ty zápasy pořádně připravit a potvrdit vítězství doma,“ nabádá.