Preview přátelsky s KVA

Odveta v derby je tady!

Plzeň – A je tady opět derby! Po devíti dnech se znovu do sebe zakousnou západočeští rivalové!

HC ENERGIE KARLOVY VARY
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

KV Aréna, Karlovy Vary
20. srpna 2015
přátelské utkání


Předloni se po předlouhé době ve vzájemných zápasech prodlužovalo, když indiáni ztratili vedení v poslední minutě. Nakonec ovšem před vlastním publikem uspěli v nájezdech. Vše pak odčinili v lázeňském městě, když uspěli 2:1. Svou dominanci v derby demonstrovali Plzeňáci v dalších dvou utkáních, když vždy uspěli 5:3 a soupeři tak za celou sezónu darovali jediný bod! Jenže vloni Energie sérii rázně uťala hned v prvním vzájemném měření sil, když v přípravě na západě Čech uspěla 2:0. Indiáni ovšem vyloupili led soupeře v odvetě, i když až v prodloužení. V samotné extralize pak byla opět úspěšnější Škodovka. Obě mužstva nejprve na úvod shodně uspěla na svém ledě v poměru 2:1. Změnu přinesl až předposlední duel, ve kterém indiáni v poslední vteřině zápasu dokázali srovnat s Energií krok a navíc uzmout v prodloužení i bonusový bodík. Svou dominanci v posledních letech pak stvrdili v zatím posledním vzájemném měření sil, když uspěli v KV Aréně v poměru 3:1 – dvakrát se prosadil Simon, vítěznou trefu přidal Lev. Letos v prvním vzájemném duelu uspěli hráči Energie. V Plzni dohnali dvoubrankové manko a nakonec urvali pomyslné dva body v samostatných nájezdech. Jakou zápletku bude mít derby tentokrát?


Z karlovarské kuchyně

Cíle karlovarské Energie jsou před novou sezónou zcela jasné, po šesti letech, od zlaté sezóny 2008/09, se pokusit probojovat počtvrté v historii do vyřazovacích bojů. "Uvědomujeme si, že v uplynulých dvou sezonách se vyhnutí baráži dalo brát jako částečný úspěch. Víme, že teď bude úspěchem pouze předkolo," prozradil na úvod přípravy na ledě Karel Mlejnek. Západočeský celek skončil třikrát po sobě dvanáctý, před tím jedenáctý a desátý a znovu jedenáctý.
Dopomoci k tomu mají i nové tváře. Z Pardubic přišel explzeňský Václav Benák či z Olomouce další hráč se zkušenostmi z Plzně Tomáš Rachůnek. Energii vypomůže i Michal Gulaši, který se vrátil do Čech ze Švédska nebo Rostislav Marosz z Třince. Poslední akvizicí je slovenský reprezentant Marcel Haščák. Tým naopak opustili Redlish, Micka, Bahenský, Pšurný, Hruška, Balán a Šmach. "Je pozitivní, že tým máme kompletní už na začátku přípravy na ledě," říká sportovní manažer Jaromír Kverka starší.
Karlovy Vary vyjely na led jako poslední extraligový celek a zatímco indiáni již mají za sebou osm přípravných duelů, Energetici pouze pět. N úvod přípravy na ledě prvoligové Slavie dokázali držet Západočeši krok pouze polovinu zápasu, pak již stříleli branky pouze domácí, kteří zvítězili celkově v poměru 5:2. V Plzni však prokázali svou vnitřní sílu, když otočili nepříznivý vývoj utkání, smazali dvoubrankové manko a nakonec zvítězili v nájezdech. V dalším zápase si připsali i pomyslnou tříbodovou výhru, když oplatili sešívaným porážku a uspěli 5:3. Pak zavítal do KV Arény vážený host – Amur Chabarovsk. Ten prokázal svou kvalitu a vyhrál 3:1. Naposledy se Energie představila v Chomutově, kde po celý zápas dotahovala náskok Pirátů a podlehla 3:2.

Ladislav Čihák o minulém i nadcházejícím zápase

Asistent trenéra LADISLAV ČIHÁK hodnotí přípravný zápas s HC Orli Znojmo a zároveň prozrazuje, jaké změny v sestavě připravil trenérský tým pro zápas proti HC Energie Karlovy Vary.

Posted by HC Plzeň on 19. srpen 2015

Vstupenky na přípravné duely

Vstupné na přípravné zápasy je jednotné, částka činí 50 korun. Hned příští týden nás čeká odveta s Orli a duel s Mladou Boleslaví! Vstupenky lze poprvé koupit i na internetu! Majitelé aktuálních permanentek mají vstup opět zdarma, stejně tak i děti. PŘIPOJTE SE I VY!

Seznam přátelských utkání indiánů doma: