Preview 1. kolo

První krok do extraligy ve znamení derby!

Plzeň – To je úvodní kolo extraligy! Na led indiánů totiž dorazí v rámci derby Energie!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC ENERGIE KARLOVY VARY

ČEZ Aréna, Plzeň
11. září 2015
1. kolo hokejové Tipsport extraligy

Předloni se po předlouhé době ve vzájemných zápasech prodlužovalo, když indiáni ztratili vedení v poslední minutě. Nakonec ovšem před vlastním publikem uspěli v nájezdech. Vše pak odčinili v lázeňském městě, když uspěli 2:1. Svou dominanci v derby demonstrovali Plzeňáci v dalších dvou utkáních, když vždy uspěli 5:3 a soupeři tak za celou sezónu darovali jediný bod! Jenže vloni Energie sérii rázně uťala hned v prvním vzájemném měření sil, když v přípravě na západě Čech uspěla 2:0. Indiáni ovšem vyloupili led soupeře v odvetě, i když až v prodloužení. V samotné extralize pak byla opět úspěšnější Škodovka. Obě mužstva nejprve na úvod shodně uspěla na svém ledě v poměru 2:1. Změnu přinesl až předposlední duel, ve kterém indiáni v poslední vteřině zápasu dokázali srovnat s Energií krok a navíc uzmout v prodloužení i bonusový bodík. Svou dominanci v posledních letech pak stvrdili v zatím posledním vzájemném měření sil, když uspěli v KV Aréně v poměru 3:1 – dvakrát se prosadil Simon, vítěznou trefu přidal Lev. Letos v prvním vzájemném duelu uspěli hráči Energie. V Plzni dohnali dvoubrankové manko a nakonec urvali pomyslné dva body v samostatných nájezdech. Indiáni však oplatili svému soupeři stejnou mincí. Jakou zápletku bude mít derby tentokrát?

Pod pokličkou Energie

Cíle karlovarské Energie jsou před novou sezónou zcela jasné, po šesti letech, od zlaté sezóny 2008/09, se pokusit probojovat počtvrté v historii do vyřazovacích bojů. "Uvědomujeme si, že v uplynulých dvou sezonách se vyhnutí baráži dalo brát jako částečný úspěch. Víme, že teď bude úspěchem pouze předkolo," prozradil na úvod přípravy na ledě Karel Mlejnek. Západočeský celek skončil třikrát po sobě dvanáctý, před tím jedenáctý a desátý a znovu jedenáctý.
Jenže... Klub poprvé v novodobé historii vstupuje do soutěže bez generálního partnera. V minulém týdnu vedení HC Energie Karlovy Vary s.r.o. sdělil 1. místopředseda dozorčí rady společnosti Sokolovské Uhelné a.s. pan Ing. Jaroslav Rokos, že Sokolovská Uhelná a.s. musí nadále bohužel trvat na pozastavení finanční podpory našemu klubu, neboť doposud nedošlo k vyjasnění obchodního sporu mezi společností Sokolovská Uhelná a.s. a společností ČEZ a.s.
Hlavním úkolem následujících týdnů a měsíců je tedy pro vedení hokejového klubu, aby extraligový hokej v Karlových Varech zachovali i pro sezonu 2016/2017 a sezony následující.
Vraťme se ale ke stránce sportovní. Dopomoci alespoň do předkola play-off tomu mají i nové tváře. Z Pardubic přišel explzeňský Václav Benák či z Olomouce další hráč se zkušenostmi z Plzně Tomáš Rachůnek. Energii vypomůže i Michal Gulaši, který se vrátil do Čech ze Švédska nebo Rostislav Marosz z Třince. Poslední akvizicí je slovenský reprezentant Marcel Haščák. Tým naopak opustili Redlish, Micka, Bahenský, Pšurný, Hruška, Balán a Šmach.
Karlovy Vary vyjely na led jako poslední extraligový celek a celkem sehrály deset duelů, získaly však pouze devět pomyslných bodů. Za výhru v Plzni po nájezdech a domácí vítězství nad Slavií a Litoměřicemi. Bodík navíc připutoval opět v dalším západočeském derby. Porážky pak přišly na Slavii, od Chabarovsku, v Chomutově, ve Zlíně, Olomouci a opět od pirátů.

Ryan Hollweg a Radek Duda o zápase

HOLLWEG vs. DUDA před DERBY

První západočeské derby sezóny 2015/16 se nezadržitelně blíží! Na souboj mezi indiány a energetiky (HC Energie Karlovy Vary) dojde už v pátek od 17:30.Jak se před zápasem cítí hlavní tváře obou týmů RYAN HOLLWEG a RADEK DUDA? Těší se na vzájemný souboj? A kdo by vyhrál v pěstní potyčce? #westderby

Posted by HC Škoda Plzeň on Thursday, September 10, 2015

Výsledky posledních zápasů:

SHC Klatovy 2
HC Škoda Plzeň 5
(1:2, 1:1, 0:2)






Branky a nahrávky: 9. Kristl, 26. Beran (Michel) – 19. Lev, 20. Sklenička (Johnson), 35. Johnson (Kratěna, Kadlec), 48. Johnson (Preisinger, Jeřábek), 57. Kubalík (Indrák, Kadlec).
HC Škoda Plzeň: Polívka (Machovský) – Jeřábek, Moravčík, Pulpán, Kubka, Sklenička, Kadlec "A" – Johnson, Bližňák, Kratěna "C" – Schleiss, Preisinger, Sýkora – Kubalík, Kracík, Indrák – Poletín, Lev, Hollweg.



HC Energie Karlovy Vary 3
HC Stadion Litoměřice 2
(0:1, 1:1, 2:0)



Branky a nahrávky: 29. Zadražil, 53. Duda (Rachůnek, Gulaši), 60. Duda – 1. Ondráček (Kopta, Švagrovský), 35. Kalla.
HC Energie Karlovy Vary: Závorka – Bičánek, Benák, Sičák, Deyl, Gulaši, Harant, Tomeček J. – Duda, Haščák, Rachůnek – Vachovec, Marosz, Hruška – Rohan, Zadražil, Tomeček V. – Gorčík, Kverka, Koblasa.