Preview 35.kolo

Venkovní čtyřboj zakončí indiáni na Spartě!

Plzeň – Indiáni zakončí své venkovní putování na ledě Sparty. Završí tak čtyřdílný seriál na ledech soupeřů s celkem, který letos jako jediný na modrobílé vždy vyzrál.


HC SPARTA PRAHA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

O2 Aréna, Praha
10. ledna 2016
35. kolo hokejové Tipsport extraligy

Pražané před dvěma lety před svými fanoušky uspěli hned ve třetím kole, když otočili nepříznivý vývoj utkání a zvítězili 3:1. Spartě se vedlo i na západě Čech. Znovu otočila stav 0:1 a zvítězila v nájezdech. V Praze pak indiáni opět dvakrát vedli, vaz jim však zlomila pětiminutovka před polovinou utkání, kdy Západočeši hned třikrát inkasovali. V posledním vzájemném zápase uspěli modrobílí před svým fanoušky fotbalově 1:0. Loňskou sezónu započali lépe Sparťané, kteří doma opět otočili vývoj utkání a uspěli 3:1 a stejný kousek se jim povedl i v Plzni – 5:2. Pak se již dočkali modrobílí, když v Tipsport Areně o gól zvítězili, podobně jako soupeř na západě Čech. Letos se již v novém domově Sparty O2 Aréně zdálo, že domácí bez vážnějších problémů dokráčejí ke třem bodům, když tu náhle indiáni dotáhl tříbrankové manko a vybojovali alespoň bod. Na západě Čech předvedly oba týmy parádní bitvu, kterou ovšem ve svůj prospěch dokázali zlomit Pražané. Jaké drama nám oba celky nachystají nyní?

Pod pokličkou Sparty

Sparta se dlouhodobě netají snahou opět zvednout nad hlavu mistrovský pohár, kádr tak zůstal oproti loňské sezóně z velké části pohromadě. Klub posílil o staronového brankáře Tomáše Pöpperleho, jenže se vrátil ze Soči, Tomáše Netíka z bratislavského Slovanu, Michala Čapkovského ze zámoří, Ryana Glena z finského Oulu a Andreje Kudrnu z Bánské Bystrice. Tým naopak opustil Rastislav Staňa, Karel Pilař již patří Mountfieldu, Tomáš Rolinek Pardubicím, Jaroslav Janus Litvínovu, Michal Vondra Chomutovu, Adam Chlapík Mostu a KHL si vyzkouší Filip Novotný a Marek Ďaloga. V průběhu sezóny pak do Švýcarska zamířil Martin Réway, opačným směrem putoval Curtis Hamilton z AHL.

Sparta se v létě představila ve čtyřech přípravných duelech a navíc Lize mistrů. V té se ve skupině utkala s norským celkem Hamar a Ženevou a s každým soupeřem přišlo vítězství i porážka. Sedm získaných bodů ovšem znamenalo postup ze skupiny a souboj s dalším švýcarským celkem Curych. Ten Pražané dvakrát porazili a v osmifinále je čekal Kärpät Oulu. Ten v našem hlavním městě sice prohrál 4:2, jenže doma zvítězil 4:1 a tak mohl slavit těsný postup. V předsezónním období ještě přišlo vítězství nad Slavií i Libercem a porážka od Ingolstadtu a Mannheimu.

Spartě se v samotné lize daří. Pouze jednou se jí stalo, že dvakrát po sobě neobodovala, kdy před Vánoci nestačila v Olomouci a ani Zlíně. N druhém místě má před Plzní jednobodový náskok, ovšem zápas navíc k dobru. Naposledy Pražané před rekordní návštěvou porazili pod širým nebem domácí Kometu a naplno bodovali potřetí v řadě.

Sparťané mají před Libercem nejlepší přesilové hry, v oslabení jsou však horší již jen hráči Mladé Boleslavi. V počtu celkově nastřádaných trestných minut patří Pražanům místo páté, třetí pak v návštěvnosti, když jejich domácí zápasy navštěvuje v průměru 6660 fanoušků, což je oproti loňsku nárůst téměř o pět stovek diváků.

Z plzeňské kabiny

Útok Hrňa – Preisinger – Svoboda se rychle sehrál a bodově pomáhá týmu k úspěchům na ledě. Jak hodnotí MIRO PREISINGER...

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne 9. leden 2016

Už zítra hrajeme na Spartě, což je pro fanoušky jeden z nejkratších výjezdů v Tipsport extraliga :) Přijedete kluky...

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne 9. leden 2016

Dárek pro fanoušky!

Připravili jsme dárek pro všechny fanoušky týmu HC Škoda Plzeň! Každý, kdo dorazí v neděli 10.1.2016 před zápasem nebo po zápase HC Sparta Praha vs. HC Škoda Plzeň do Síně slávy českého hokeje v Galerii Harfa (hned vedle O2 Areny) se vstupenkou na zápas nebo v dresu Plzně, získá 20% slevu na vstup do Síně slávy! Užijte si expozici Ligové dynastie - bavte se hokejem! Více informací - ZDE!

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Sparta Praha:

Postavení v tabulce: 2.
Počet bodů: 63
Počet vstřelených branek:117
Počet inkasovaných branek: 94
Nejproduktivnější hráč: Daniel Přibyl 26 (11+15)
Nejlepší střelec: Robert Sabolic - 14 branek
Nejlepší nahrávač: Lukáš Pech - 17 asistencí
Nejtrestanější hráč: Michal Čajkovský - 60 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Juraj Mikuš +15
Nejhorší hráč v bodování +/-: Lukáš Klimek -4
Gólmani:
Tomáš Pöpperle – 1359 minut / pr. 2,65 , 90,37%
Jan Lukáš      –  662 minut / pr. 2,45 , 90,97%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 3.
Počet bodů: 62
Počet vstřelených branek: 112
Počet inkasovaných branek: 91
Nejproduktivnější hráč: Dominik Kubalík 31 (20+11)
Nejlepší střelec: Dominik Kubalík – 20 branek
Nejlepší nahrávač: Jakub Jeřábek – 22 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jakub Jeřábek – 40 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jakub Jeřábek +14
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jakub Lev -18
Gólmani:
Matěj Machovský – 1774 minut / pr. 2,40 , 92,18%
Patrik Polívka  –  291 minut / pr. 2,68 , 90,44%


Výsledky posledních zápasů


HC Kometa Brno 2
HC Sparta Praha 4
(0:0, 2:1, 0:3)






Branky a nahrávky: 22. Kuboš (Káňa), 31. Čermák (Mrázek, Zohorna) - 35. Hamilton (Švrček), 46. Přibyl, 58. Čajkovský (Sabolič, Mikuš), 59. Klimek (Sabolič).
HC Sparta Praha: Lukáš (Pöpperle) - Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, Mikuš, Kalina - Forman, Přibyl, Buchtele "A" - Hamilton, Klimek, Sabolič - Netík "C", Pech, Kumstát "A" - Procházka, Dragoun, Kudrna.



Mountfield HK 1
HC Škoda Plzeň 3
(0:1, 1:1, 0:1)





Branky a nahrávky: 32. Dej (Honejsek) – 9. Kubalík (Jeřábek, Kracík), 37. Pulpán, 53. Indrák (Kubalík, Kracík).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Jeřábek, Moravčík, Kadlec, Sklenička, Kudroč, Pulpán – Indrák, Kracík, Kubalík – Kratěna "C", Bližňák, Lev – Hrňa, Preisinger, Svoboda – Beran, Přikryl, Poletín.