PCE-PLZ 2:3 - Tři body z mistrovských Pardubic!

P l z e ň - Krize zapomenuta? Vypadá to tak. Plzeňáci po výhře nad Třincem naplno zabodovali na ledě obhájce titulu Moelleru Pardubice! Po gólech Michala Důrase a Dušana Andrašovského šli Západočeši s dvougólovým náskokem do poslední třetiny. Pardubičtí dokázali v přesilových hrách během 80 sekund srovnat. Výhru na stranu Plzně nakonec strhl v 54. minutě centr Jaroslav Kracík! Lasselsberger si připisuje druhou výhru, v modrobílém dresu naskočil obránce Jihlavy Jan Šmarda.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

2:3
0:1, 0:1, 2:1

Branky a nahrávky: 47. Blažek (Mrázek), 49. Rolínek (Čaloun, Havíř) - 6. Důras (Vorel, M. Straka), 37. Andrašovský (Moravec), 54. Kracík (Důras). Rozhodčí: Trombík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:6, navíc Lubina (Pardubice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 8394. Střely na branku: 45:22. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

HC Dynamo Pardubice

Lašák - Snopek, Čáslava, Havíř, Kántor, Mudroch, Linhart, Vágner - Mrázek, Blažek, Hlinka - Čaloun, Klouda, J. Kolář I - Cetkovský, Rolínek, Lubina - Tvrdík, Koukal, Korhoň.

HC Škoda Plzeň

Málek - Jindřich, Trnka, Klaus, Štěpánek, Cartelli, Výborný, od 41. Šmarda - D. Moravec, J. Straka, Matějovský - Zelenka, Tvrdoň, Adamský - A. Padělek, Kracík, Andrašovský - Důras, Vorel, M. Straka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 60 45 2 43 95,56 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 2
Dušan Andrašovský 1 0 1 1 2
Mario Cartelli 0 0 0 1 0
Michal Důras 1 1 2 2 0
Robert Jindřich 0 0 0 0 0
Martin Klaus 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 1 0 1 1 0
Radek Matějovský 0 0 0 0 0
David Moravec 0 1 1 0 0
Aleš Padělek 0 0 0 0 0
Michal Straka 0 1 1 1 0
Josef Straka 0 0 0 0 2
Jan Šmarda 0 0 0 1 0
Martin Štěpánek 0 0 0 1 0
Pavel Trnka 0 0 0 0 0
Roman Tvrdoň 0 0 0 0 2
Marek Vorel 0 1 1 1 0
Martin Výborný 0 0 0 1 2
Jiří Zelenka 0 0 0 0 2

komentář

Povzbuzeni první letošní výhrou nad Třincem nastoupili plzeňští hokejisté na ledě mistrovských Pardubic. V sestavě LASSELSBERGERu se poprvé objevil obránce Jan Šmarda z Jihlavy.

Domácí začali pěkně zostra. Hned po necelé minutě hry ujel do brejku Kolář, Málek si však jeho pokus pohlídal lapačkou. Elán Pardubic mohl zbrzdit Zelenka po zaváhání obrany, to se ale povedlo až Důrasovi v 6. minutě. Důras dostal přesnou přihrávku od Vorla a samostatný únik úspěšně zakončil střelou švihem. Věc letos téměř nevídaná – Plzeň v šesté minutě vedla na ledě soupeře 0:1. Modrobílým rychlé vedení vlilo do žil sebevědomí. Ve vlastním oslabení do přečíslení na jediného pardubického obránce ujel Kracík s Matějovským, koncovka jim však nevyšla. V desáté minutě si obdobnou příležitost vyzkoušelo i domácí duo Mrázek - Blažek, naštěstí pro Plzeňské se stejným efektem jako před tím Plzeňané. Ve 14. minutě viděl Koukal volného Korhoně, jenž svůj příklep namířil do tyče Málkovy branky. Zbytek třetiny se již obešel bez větších šancí na obou stranách.

Do druhé třetiny vstoupili Pardubičtí přesilovkou, tlak si však vytvořit nedokázali. Západočeši, vědomi si svého cenného vedení, vsadili na pozornou obranu a nikam se příliš nehnali. Pardubice s plzeňskou obranou bojovaly, modrá čára hostů ale byla neprostupná. V 36. minutě k Lubinovi na trestnou lavici přisedl Kántor, a LASSELSBERGER tak hrál 39 sekund trvající přesilovku pět na tři. Dvojnásobná přesilovka ještě k brance nevedla, sotva však Lubina skočil na led, rozsvítil červené světlo za Lašákovo brankou Andrašovský, jenž dorazil puk po pokusu Moravce. Plzeň vedla 0:2, osedlala si pardubického koně a v tomto duchu dohrála druhou třetinu.

Plzeňané pohodu z prostřední části hry přenesli i na úvod třetí třetiny. Zastavil je však rozhodčí Trombík, který v čase 45:22 vyloučil zároveň Výborného i Andrašovského, a daroval tak Moelleru celé dvě minuty dvojnásobné přesilovky! Domácí po dobývání Málkovy branky přece jen uspěli. Po střele Mrázka puk do branky poslal Blažek a snížil na 1:2. Na začátku 49. minuty však bylo ještě hůře. Na trestnou lavici usedl Adamský. Čaloun našel u tyče volného Rolínka, který zajistil vyrovnání na 2:2. Ztráta pracně vybojovaného vedení ale Západočechy na kolena nesrazila. V 54. minutě Kracík šikovně využil domácího obránce, jenž clonil brankáři Lašákovi, a kolem jeho nohou poslal puk až za brankovou čáru - 2:3. Plzeň pocítila, že tři body z Pardubic jsou na dosah. Rozhodnout mohl Josef Straka, v brejku mu však sjel puk z hole. V čase 58:29 si trenér Martinec vyžádal time-out a vzápětí odvolal Lašáka. LASSELSBERGER si už ale první venkovní výhru v sezóně sebrat nenechal.

Ohlasy trenérů

Vladimír Martinec (Pardubice): "Nehráli jsme v úvodu zápasu tak soustředěně jako v Kladně. Pak jsme se zvedli, vyrovnali jsme stav, ale potom jsme opět chybovali v době, kdy stačilo vyhodit puk přes modrou čáru. To nás stálo aspoň bod."

Radim Rulík (Plzeň): "Věděli jsme, že sobotní utkání na domácích zanechá stopy. První dvě třetiny jsme hráli velmi dobře a mužstvo zasluhuje absolutorium i za stavu, kdy domácí ve třetí třetině vyrovnali. V naší situaci, kdy nám nevyšel začátek soutěže, je to zvlášť důležité."