CEB-PLZ 3:3 - Show Dušana Andrašovského přineslo druhý letošní plzeňský hattrick!

Plzeň šla v 16. kole na ledě dosud nedobyté Budvar Arény do vedení, přesto většinu zápasu pouze doháněla náskok Jihočechů. Skóre otevřel Dušan Andrašovský, stejný hráč ve 42. minutě snížil a 37 sekund před koncem překonal i potřetí gólmana Romana Turka. Křídelní útočník dosáhl svého prvního hattricku v plzeňském dresu a posunul se na pozici nejproduktivnějšího hráče týmu. Plzeň veze z Budvar Arény cenný bod! V neděli přivítá na svém ledě nebezpečnou Slavii Praha.

Banes Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň

3:3
2:1, 1:0, 0:2

Branky a nahrávky: 13. Sailer (Hübl, Kutlák), 13. Brabenec (Kopecký), 36. Hübl (Sailer, Bělohlav) - 5. Andrašovský (Kracík), 42. Andrašovský (Moravec, Kracík), 60. Andrašovský (Moravec). Rozhodčí: Blecha - Škach, Machálek.. Vyloučení: 3:5, navíc Štěpánek (Plzeň) 10 min.. Využití: 2:1. Diváci: 5 497. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3.

Banes Motor České Budějovice

Turek - Gřegořek, Harant, Kutlák, Kotaška, Vydarený, Mucha, Posmyk - Kopecký, Brabenec, Hudec - Sailer, Hübl, Bělohlav - Kotrla, Vak, Veselý - Hřebejk, Krátoška, M. Hanzal

HC Škoda Plzeň

Málek - Jindřich, Trnka, Cartelli, Výborný, Nedoma, Štěpánek, Štich - Sakata, A. Padělek, Kracík - Andrašovský, Zelenka, Moravec - Vorel, Důras, Šindel - Adamský, Kocák, Kepl

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 65 46 3 43 93,48 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 0
Dušan Andrašovský 3 0 3 2 0
Mario Cartelli 0 0 0 0 0
Michal Důras 0 0 0 0 0
Robert Jindřich 0 0 0 0 0
Richard Kepl 0 0 0 0 2
Peter Kocák 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 2 2 2 0
David Moravec 0 2 2 0 0
Milan Nedoma 0 0 0 0 0
Aleš Padělek 0 1 1 2 0
Jakub Šindel 0 0 0 0 0
Martin Štěpánek 0 0 0 0 12
David Štich 0 0 0 0 0
Pavel Trnka 0 0 0 1 0
Roman Tvrdoň 0 0 0 0 0
Marek Vorel 0 0 0 -1 2
Martin Výborný 0 0 0 0 2
Jiří Zelenka 0 0 0 0 0

komentář

Jihočeši nejprvě odměnili jubilanta Kotrlu za 400. utkání v extralize, aby se pak jali odměnit i nejvyšší návštěvu probíhajícího ročníku v Budvar Aréně. Začátek jim ale brzy zhořkl, to když na konci páté minuty v přečíslení napřáhl Andrašovský a z voleje propálil Turka - 0:1. Českobudějovičtí se po tomto úderu rychle zberchali a dusili Plzeň v pásmu, krásná individuální akce Veselého však zaduněla jen o břevno za překonaným Málkem. Nakonec domácím pomohli hosté svou nedisciplinovaností. Krátce po Výborném byl totiž odkázán na trestnou lavici Štěpánek a nabídnutou výhodu domácí trestné komando potrestalo. Po ose Kutlák - Hübl - Sailer putoval puk pod Málkovým betonem do branky - 1:1. V pokračující klasické přesilovce pak nabral rychlost střelecky disponovaný Brabenec a za jeho nechytatelnou bombou se Málek stihl jen otočit - 2:1. Z dvojitého úderu se hosté do konce třetiny nezvedli.

Druhá třetina byla ze všech nejméně povedená a kralovaly jí neustálé souboje a střety. Jediné větší šance zmařil Sailerovi Málek a Zelenkovi špatný led, na němž si elitní střelec natloukl. V 36. minutě se konečně povedla i pěkná hokejová akce. Bělohlav procedil přihrávku na Sailera, který ve dvojici s Hüblem najížděl na Málka. Exlitvínovský šutér pak neměl problém se zakončením Sailerovy epesní přihrávky - 3:1. Třetinu zakončilo opět jen několik šarvátek a neurovnaný hokej.

Domácí si zřejmě mysleli, že výhru už mají jistou, jenže do třetí třetiny nastoupila jiná Plzeň. Hosté přestali soutěžit v přetlačováni u mantinelu a zejména zvýšená aktivita Davida Moravce dělala domácím velké problémy. Ke zkorigování stavu však Plzeňským pomohli hlavně domácí, kteří jim nabídli přesilovku pět na tři. Moravcova hbitá příhra pak nedala Andrašovskému příležitost, aby trefil něco jiného než odkrytou branku Budějovic - 3:2. Vyrovnat mohl hned v zápětí Kracík, ale jeho průnik zastavil odvážným zákrokem Turek, který byl v závěru v jednom ohni. Dlouho držel domácí akcie, ale když v poslední minutě sáhli hosté k power play a jihočeská obrana hloupě nedokázala vyhodit, dokonal dílo budějovické zkázy svým třetím gólem Dušan Andrašovský a vyrovnal na 3:3.

Šokovaní domácí se v nastaveném čase nezmohli téměř na nic, ale rozježděný led bránil v kombinaci i nabuzeným hostům. Moravec v největší šanci jen vyprášil Turkovy betony. Zmrtvýchvstání Plzeňských tak znamenalo konečnou dělbu dvou bodů.

Ohlasy trenérů

Milan Kupka (České Budějovice): "Plzeňští tady sehráli dobré utkání, je vidět, že se dostali po slabším začátku sezony do pohody. My jsme přesto získali vedení a je škoda, že jsme ho nedokázali udržet. Neustáli jsme oslabení tři na pět, pak se nám sice dařilo bránit těsné vedení, ale bohužel závěr zápasu nám nevyšel a inkasovali jsme v power-play."

Radek Kampf (Plzeň): "S vědomím úspěšné série Jihočechů jsme k nim přijeli hlavně bránit. Podařilo se nám vstřelit vedoucí gól, ale náskok jsme ztratili při dvojnásobném vyloučení. Přesto jsme věřili, že dnes na dobrý výsledek máme, náš výkon se lepšil. Byli jsme úspěšní v přesilovce pět na tři, kontaktní gól nás rázem zvedl a v power play jsme získali důležitý bod. V prodloužení jsme chtěli sáhnout na druhý, škoda, šance tam byly."