PLZ - VSE 6:1 - Galapředstavení Jaroslava Kracíka!

P l z e ň - Po vítězném derby na ledě Karlových Varů neměli hokejisté plzeňského Lasselsbergeru příliš času na regeneraci, ale i přesto vyrazili k dalšímu extraligovému duelu s jasným cílem - vyhrát! V cestě za třemi body Západočechům tentokráte stála Vsetínská hokejová. Moravané v posledních utkáních zvedli hlavu, a proto se očekávala tuhá bitva. Vše ale nakonec dopadlo jinak. V první třetině Plzeňští vsítili uklidňující vedoucí branku a ve druhé části soupeře dorazili třemi zásahy. Závěrečná třetina sice připravila Romana Málka o čisté konto, modrobílí však přidali další góly a zastavili se až na číslici šest. Výborný výkon podal Jaroslav Kracík, který spoluhráčům připravil polovinu gólů a hlavně bavil diváky hokejovou chytrostí a přehledem.

HC Škoda Plzeň - VHK ROBE Vsetín

6:1
1:0, 3:0, 2:1

Branky a nahrávky: 16. A. Padělek (Kracík), 23. A. Padělek (Kracík, Andrašovský), 30. Tvrdoň (M. Straka, Štěpánek), 40. Šindel (Adamský, A. Padělek), 44. Zelenka (Moravec, Andrašovský), 56. Zelenka (Kracík) - 48. Duba (Kučný, Jenáček). Rozhodčí: Homola - Guth, Rittich. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. Diváci: 5 401. Střely na branku: 39:13. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1.

HC Škoda Plzeň

Málek - Pulpán, Trnka, Nedoma, Hučko, Výborný, Štěpánek, Štich - Zelenka, D. Moravec, M. Straka - A. Padělek, Kracík, Andrašovský - Důras, Šindel, Adamský - Trvdoň, Hobl, Vítek

VHK ROBE Vsetín

Altrichter (41. Hovi) - Ponomarev, Kučný, Horák, Bauer, Bolf, Augusta, Zapletal, Ostrčil - Květoň, Stantien, Demel - Davídek, Steiner, Jenáček - Dubec, Sakrajda, Rob - O. Hruška, R. Hruška, Duba

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 60 20 1 19 95,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 1 1 1 2
Dušan Andrašovský 0 2 2 2 2
Michal Důras 0 0 0 0 0
Jaroslav Hobl 0 0 0 1 2
Patrik Hučko 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 3 3 2 0
David Moravec 0 1 1 1 2
Milan Nedoma 0 0 0 2 0
Aleš Padělek 2 1 3 2 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 2 2
Michal Straka 0 1 1 1 0
Jakub Šindel 1 0 1 1 2
Martin Štěpánek 0 1 1 3 0
Pavel Trnka 0 0 0 2 2
Roman Tvrdoň 1 0 1 1 0
Josef Vítek 0 0 0 1 0
Martin Výborný 0 0 0 1 0
Jiří Zelenka 2 0 2 2 2

komentář

Po sobotním vítězném západočeském derby byli domácí hokejisté naladěni na pozitivní strunu. Nebylo divu, vždyť poprvé v sezóně pronikli na příčku, která zaručuje účast v play-off. K úplné spokojenosti chybělo jediné - potvrdit cenné tři body z karlovarského ledu a porazit Vsetín. Domácím se nakonec podařilo splnit úkol měrou vrchovatou. Ale pojďme hezky od počátku.

Hned od úvodního buly Plzeňští dali najevo, že chtějí diktovat tempo utkání. Neuběhla ani první půlminuta a řádně se zaplnila lavice trestů. Plzni se naskytla možnost hrát přesilovku 4 na 3. Největší příležitost si vypracoval David Moravec, ale z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat pozorného Martina Altrichtera. Vylučovalo se dál, hlavní rozhodčí Martin Homola se pevně držel nového trendu. Modrobílí promarnili další nabídnutou hru v početní výhodě. Vzápětí je trumfli Moravané, kteří dokonce v půlminutové hře pěti proti třem ani nevystřelili... . Když už se zdálo, že v první dvacetiminutovce gól nepadne, prosadil se Aleš Padělek. Jak jinak než v přesilovce, kdy hosté pykali za příliš mnoho hráčů na ledě. Nejlepší střelec domácích stál přesně tam, kam směřovala neomylně přesná přihrávka Jaroslava Kracíka a v Plzni se poprvé slavilo - 15:55 - 1:0! Tímto stavem první část i skončila, za připomínku určitě stojí skutečnost, že hosté za dvacet minut ani jednou netrefili klec Romana Málka.

Druhé dějství rozhodlo o osudu zápasu. Hned na počátku zazářila nejjasněji (a ne naposledy) hvězda Jaroslava Kracíka, který si s Alešem Padělkem zopakoval souhru z první třetiny. Zakončující Padělek byl ještě v jasnější pozici a nemohl netrefit - 22:01 - 2:0! Z domácích definitivně spadly jakékoli obavy o výsledek utkání. Jaroslav Kracík další skvostnou přihrávkou vyzval k premiérovému extraligovému gólu mladého Jaroslava Hobla, ale Martin Altrichter byl proti. Nic nezmohl až proti nájezdu Romana Tvrdoně, který se v čase 29:45 trefil prudkým bekhendem přesně nad pravé rameno hostujícího brankáře a zvýšil už na 3:0! A to ještě nebylo vše. Pohledný ofenzivní výlet předvedl Lukáš Pulpán, chybělo jen důraznější zakončení. Počtrvté se v Plzni jásalo v závěrečné minutě druhé části. Martin Adamský si od levého hrazení dobře prohlédl situaci před Martinem Altrichterem a s milimetrovou přesností našel prudkým pasem Jakuba Šindela, který z první usměrnil puk mezi betony vsetínského brankáře za brankovou čáru - 39:37 - 4:0! Vychladlý Roman Málek si musel na druhé straně kluziště připadat jako nejzbytečnější muž na ledě, za čtyřicet minut hry čelil pouhým sedmi střelám.

Do poslední dvacetiminutovky nastoupil do vsetínské klece finský brankář Sasu Hovi. A měl se co činit! Dlouho však domácím manévrům neodolal. Ve čtyřicáté čtvrté minutě rozebral útok Davida Moravce vsetínskou obranu na atomy a zakončující Jiří Zelenka měl snadnou úlohu - 43:40 - 5:0! Z ochozů se šířilo burácivé skandování: "deset, deset." Tak veselo ale nakonec nebylo. Romanu Málkovi nebylo souzeno udržet čisté konto. Při dvojnásobné přesile Vsetína na ledě domácí brankář nedosáhl na přesnou ránu Lukáše Duby. Hosté tak dosáhli alespoň čestného úspěchu - 47:54 - 5:1. Inkasovaná branka domácím náladu příliš nezkazila. Užívali si vysokého vedení a mysleli i na diváky, když se řadu akcí snažili dovézt k dokonalosti přihrávkami v situacích, které volaly spíše po zakončení. Přesto se v Plzni slavilo ještě jednou. Utkání symbolicky uzavřel třetí asistencí jasně nejlepší player na ledě Jaroslav Kracík. Po jeho příhře měl cestu k brance volnou Jiří Zelenka a na jeho prudký bekhend Sasu Hovi nestačil - 55:01 - 6:1! Posledních pět minut se dohrávalo za potlesku tribun, skóre mohli ještě navýšit Jaroslav Kracík s Davidem Moravcem, ale nestalo se tak. Před reprezentační pauzou se plzeňští hokejisté udrželi v elitní osmičce!

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (Plzeň): "Po včerejším těžkém utkání ve Varech jsme kluky nabádali, aby Vsetín nepodcenili. Zápas nakonec rozhodla druhá třetina, kdy jsme třikrát skórovali. Kluci už potom hráli velmi dobře, přesně kombinovali a Vsetín výrazně přehrávali. Dali jsme šest gólů, což je na nás velký výkon. Jsem rád, že jsme se konečně usadili v osmičce."

Rostislav Vlach (Vsetín): "Byl to pro nás hodně špatný zápas, domácí nás přehrávali od začátku utkání. Pro nás to bylo těžké taky pro to, že nám scházelo několik zraněných hráčů a nemohly nastoupit ani posily z první ligy. Musím uznat, že Plzeň vyhrála zaslouženě."