Plzeň-CSKA 1:1 : Bojovné střetnutí vítěze neurčilo

P l z e ň - Po bezbrankové první části otevřel skóre zápasu s CSKA Moskva v 25. minutě Jaroslav Kracík. Modrobílí podporování velmi slušně zaplněnou ČEZ Arénou drželi jednobrankové vedení až do 48. minuty, kdy Málek nestihl zareagovat na přesnou Nikitěnkovu střelu zápěstím. Další branky už nepadly, a tak se oba soupeři rozešli smírně 1:1.

HC Škoda Plzeň - CSKA Moskva

1:1
0:0,1:0,0:1

Branky: 25. Kracík (Vorel, Adamský) - 48. Nikitěnko (Shirokov). Vyloučení: 6:6, navíc Trojovský (Plzeň) a Vasilev (CSKA) 10 minut. Rozhodčí: Šindler - Pešek, Dongre. Průběh utkání: 1:0, 1:1.

HC Škoda Plzeň

Málek - Trnka, Trojovský, Štěpánek, Jindřich, Šrek, Klaus, Pulpán - Padělek, J.Straka, Kica - Kocák, M.Straka, Matějovský - Adamský, Kracík, Vorel - Důras, Polák, Havelka.

CSKA Moskva

Fomichev - Titov, Muhachev, Štrbák, Lyamin, Jerofejev, Homitskyj, Belov, Turoň, Mozyakin, Nikulin, Bashkatov, Krivokrasov, Yakutsenya, Parshin, Gogolev, Upper, Vasilev, Shirokov, Lemtugov, Nikitenko, Ogorodnikov, Anshakov.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Utkání se zástupcem ruské Superligy začalo od úvodního bully v takřka extraligovém tempu. První minuty patřily spíše CSKA, které působilo sehranějším dojmem a více kombinovalo. Lamin si najížděl na přihrávku zpoza branky, vzápětí Ogorodnikov jen těsně minul Málkovu branku. V 10. minutě hráli Rusové svoji druhou přesilovku, paradoxně v největší šanci se však ocitl Adamský, jenž z mezikruží provětral brankáře Fomičeva. Plzeňských šancí začalo přibývat. Havelku v brejku zastavil až ofsajd, švihem pálil Matějovský. Na druhé straně pohlednou kombinaci zakončoval Mozyakin. V 17. minutě o sobě dal vědět Josef Straka, když po objetí branky vyzkoušel Fomičeva z agility. V závěru první třetiny si ještě Plzeňští zahráli přesilovku, postrádali ale klid v zakončení.

Prostřední část hry načal střeleckou šancí Lemtugov, bezbrankové skóre zápasu ale prolomil až Jaroslav Kracík v minutě dvacáté páté. Adamský posunul Vorlovi, který nahrál Kracíkovi do rohu kluziště. Ten se proháčkoval až před Fomičeva a propasíroval puk do branky - 1:0. Kracík byl při chuti a vzápětí společně s Adamským a Vorlem znovu zatopil ruské obraně. Při přesilovce CSKA v 28. minutě se musel Málek pořádně ohánět, neboť Moskvané předvedli, že přesilovky opravdu zvládají. Ve 34. minutě na trestnou lavici přisedl k Vasilevovi, který si odpykával čtyřminutový trest, ještě Lyamin a domácí hráli přesilovku 5 na 3. Fomičevovu branku ostřelovali vytrvale, opět ale bez gólového úspěchu. V závěru Vasilevova trestu Plzeň hrála podruhé v dvojnásobné převaze, i tentokrát ale zůstala vrata od branky CSKA zamčena, přestože Polák a Havelka byli od druhého gólu jen milimetry. Před druhou sirénou ještě předvedl Matějovský samostatný průnik, skóre ale zůstalo i nadále neměnné.

Sedm minut z třetí třetiny stačilo CSKA na vyrovnání. Nekryt před Málkem zůstal Nikitěnko a rychlým švihem poslal puk pod horní tyčku - 1:1. V 39. minutě Modrobílí protrhli síťku ruské branky, což však bohužel nebyla metafora, ale doslovný popis situace. Branka musela být vyměněna za novou s neporušenou sítí. V 51. minutě se připomněl útok Michala Straky, když nadvakrát ohrozil Fomičeva. Výsledek už nezměnily ani dvě přesilovky CSKA v poslední pětiminutovce, a tak utkání skončilo nerozhodným výsledkem 1:1.