PLZ-KLA 1:5 - Plzeň doma utrpěla druhý debakl

P l z e ň - Na plzeňský led domácího Lasselsbergeru si přijeli pro výhru v přípravném zápasu hokejisté HC Rabat Kladno. Skóre otevřel Michale Frolík v patnácté minutě a poslal Rabat do vedení zápasu, do konce první třetiny domácí diváci gól v žádné brance neviděli. V druhé třetině vyrovnal krásnou střelou Josef Straka. Zbytek zápasu patřil už jen kladenským střelcům, kteří za záda Romana Málka dopravili další čtyři branky.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

1:5
0:1, 1:2, 0:2

Branky: 35. J. Straka - 15. Mi. Frolík, 37. Hájek, 39. Horna, 42. Ma. Frolík, 59. Horna. Rozhodčí: Rejthar - Pešek, Šmíd. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 500.

HC Škoda Plzeň

Málek - Trnka, Trojovský, Štich, Nedoma, Klaus, Šrek, Pulpán, Neckář - Adamský, J. Straka, Andrašovský - Padělek, Kracík, Vorel - Havelka, Paroulek, Matějovský - Důras, Kocák, Polák.

Rytíři Kladno

Orct, Musil – Procházka L., Ševc, Zeman, Špelda, Čech, Hájek, Evan, Hořava, Bílek, Havel, Procházka M., Frolík Michael, Frolík Martin, Hluchý, Horna, Zajíc, Kalla, Nesseč, Fiala, Tlustý

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Plzeňští hokejisté vstoupili do utkání velmi svižnou střelou Josefa Straky na branku Orcta, který ale puk za svoje záda nepustil. Do šance se dostal i na druhé straně Frolík Michael, kterého Málek vychytal bez problémů. Útok Jaroslava Kracíka zavezl v páté minutě puk do kladenského pásma, kde zavářeli Orctovi, avšak ani po dorážkách Marka Vorla gól nepadl. První třetina se vyostřila v deváté minutě, kdy hlavní rozhodčí neodpískal faul na Trojovského, který během několika vteřin oplácel stejným dílem nevybíravému protihráči. Toho si rozhodčí vyhlédl a Trojovský si šel odpykat svůj dvouminutový trest. Hrálo se svižným tempem nahoru dolů V desáté minutě byl vyloučen za držení hole kladenský Bílek. Ve dvanácté minutě dostal šanci samostatného nájezdu J. Straka, který netrpělivě čekal na modré, ale Orct stál připraven a nádhernou šanci vychytal. Během několika minut se situace opakovala, ale ani z hole Padělka branka nepadla. Ve 14:30 zasunul puk za Málkovo záda Frolík Michael a otevřel tak skóre na 0:1. Ve dvacáté minutě Havelka propasíroval puk před kladenského gólmana, ale ani po dvou dorážkách Radka Matějovského si domácí tribuny nezakřičely gól. Držením se snažil zachránit situaci Hájek, který si svůj čin sel odsedět na trestnou lavici na dvě minuty. Do konce třetiny se hrálo v rychlém tempu, šance byly na obou stranách, ale branku jsme již neviděli. Adamský ještě vystřelil, ale trefil jen síť.

Do druhé třetiny skočili Plzeňáci s cílem dát rychlou branku. V první minutě vystřelil Adamský, který ale minul, na modré čekal připravený Nedoma, který okamžitě zareagoval přihrávkou Vorlovi, ale ten Orcta nepřekonal. Pulpán ještě od modré přihrál Havelkovi, který ale minul. Šance se ujal na druhé straně Frolík, ale jeho střelu bravurně vyrazil Málek. V sedmé minutě vyloučení Hořavy za sekání zvýšilo tlak Plzně, ze kterého branka bohužel nepadla. Adamský vystřelil, ale Orct chytil. Orct se ocitl pod tlakem, vyjel z branky, ale zastoupil ho Libor Procházka, který vyrazil střelu Plzeňáků nohou. Padělek ještě vystřelil od modré, ale Orct se vrátil do své svatyně, odkud gólovou šanci vykryl. V jedenácté minutě vyloučen plzeňák Šrek za hákování a domácí se se dostávali dvě minuty pod tlak. Málek nádherně čaruje lapačkou po střele Martina Frolíka a Zemana. Po návratu Šreka do hry se situace obrací a Josef Straka ve 34:30 po přihrávce Adamského nádhernou střelou rozvlnil síť kladenské branky. Plzeňáci zmírnili tlak a v 36:58 Hájek překonal Málka. Během dvou minut se po hrubé chybě plzeňské obrany dostává do šance Horna, který zvyšuje ve 38:27 skóre na 1:3. Trnka vyloučen za vražení na hrazení necelou minutu před koncem třetiny.

Třetí dvacetiminutovka začala útokem kladenského Martina Frolíka, který ve 41:34 dostal puk za Málkova záda. V páté minutě se situace přiostřila, Josef Straka se dostal do potyčky s kladenskou devětadvacítkou Hluchým a oba si šli odpykat svůj trest za hrubost. Během minuty útočník Kalla fauloval loktem a šel si ihned sednout ke svému kolegovi na trestnou lavici. Nevyužitá přesilovka 4:3 skočila, šance byly na obou stranách. Ve třinácté minutě se Adamský snažil snížit skóre, avšak Orct na brankové čáře čekal ve správné pozici a kotouč do za sebe nepustil. Na začátku čtrnácté minuty vysokou holí objednal kladenského obránce Polák předčasné k zubaři a šel si sednou na studenou lavici vedle časoměřičů. Do konce utkání zbývalo už jen pět minut, hrál se rychlý hokej, ale všechny šance Plzně byly nevyužity. V 58:17 naposledy překonává Málka Horna.