Plzeň vyhrála ve Weidenu 6:2

V prvním přípravném zápase, který mužstvo Lasselsbergeru Plzeň sehrálo během únorové olympijské přestávky, zvítězili modrobílí nad celkem německé oberligy (třetí nejvyšší soutěž) EV Weiden na jeho ledě 6:2. Plzeň vedla už od 7. minuty Důrasovým gólem, soupeř se dvakrát dokázal hokejistům Lasselsbergeru přiblížit na dostřel, ale ani jednou nevyrovnal. "Byl to bezvadný hokej. Škoda, že nepřišlo více diváků. Dvě třetiny jsme hráli velmi disciplivaně, až teprve ve třetí třetině se projevila hráčská vyspělost soupeře," říkal trenér domácích "Modrých Ďáblů" Jiří Neubauer deníku Der Neue Tag. "Na třetí ligu máte velmi dobrý tým," pochválil soupeře Marek Sýkora.

HC Weiden - HC Škoda Plzeň

2:6
0:1, 1:2, 1:3

Branky a nahrávky: 35. Piskoř (Fendt), 42. Wolsch (Karhula) - 7. Důras, 22. Tvrdoň, 33. Pulpán, 49. A. Padělek, 50. Tvrdoň, 52. Šindel.

HC Weiden

Ower, Meiler - Winkler, Blank, Penk, Witthohn, Göldner (21. Meindl), Kastner - Herman, Karhula, Schwarz, Piskoř, Wolsch, Waldowsky, Fendt, Hagn (41. Geigenmüller), Möstel.

HC Škoda Plzeň

Jež - Cartelli, Vobořil, Nedoma, Hučko, Pulpán, Gajda - A. Padělek, Kracík, Tvrdoň - Zelenka, Vorel, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - Vítek.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

"Bylo to opravdu pěkné hokejové střetnutí. Škoda, že nepřišlo více diváků," řekl trenér Devils Jiří Neubauer, který byl s výkonem svého zdecimovaného týmu spokojen. "Dvě třetiny jsme hráli velmi disciplinovaně. Až v poslední třetině se herní převaha soupeře čím dál tím více projevovala." Pochvala kurážnému výkonu Blue Devils přišla také od trenéra ze země mistrů světa. "Na třetí ligu máš velmi dobrý tým," řekl plzeňský hlavní trenér Marek Sýkora svému kolegovi Neubauerovi, který HC Lasselsberger Plzeň tři měsíce minulou sezónu vedl.

Weiden trénuje explzeňský trenér Jiří Neubauer, jeho branku hájí syn brankářské legendy Karla Langa devatenáctiletý Luboš Lang (kmenový hráč Norimberka) a v útoku válí devětatřicetiletý veterán Michal Piskoř, který vstřelil jednu z branek svého týmu. Někdejší útočník extraligových Vítkovic, Třince a Opavy hraje ve Weidenu již sedmým rokem. Plzeň po celý zápas vedla, ale poslední tři trefy přidala až v závěrečných 12 minutách. Zápas sledovalo 400 diváků, podle německých fanoušků tři z nich byli oblečeni do plzeňských dresů. Plzni konkuroval v německé televizi fotbalový zápas Bayernu Mnichov, přesto fanoušci na diskusním fóru klubu smutnili nad špatnou návštěvou. "Bayern budou v televizi dávat znovu, ale Plzeň přijela do Weidenu jenom jednou," uvedl například fanoušek Snappy.

Svůj první zápas za plzeňské áčko odehrál obránce Milan Gajda, odchovanec Frýdku-Místku, který do Plzně přišel před více než dvěma roky z Třince. Dvakrát skóroval slovenský útočník Roman Tvrdoň, který se trenérům odvděčil za to, že ho postavili do prvního útoku. V 51. minutě mohl přidat třetí úspěch Weidenu finský legionář Antti Karhula, ale neproměnil trestné střílení.

Ohlasy trenérů

Marek Sýkora (trenér Lasselsbergeru Plzeň): "To utkání mělo smysl jen ten, abychom si po dlouhé pauze zahráli zápas. Utkání splnilo naše očekávání, bylo korektní a bylo vedeno v dobrém tempu. Svůj první zápas za muže sehrál Milan Gajda. Soupeřem byl ale tým z třetí německé ligy, takže se z takového zápasu nedá mnoho vyvozovat, ale celkem mě svým výkonem uspokojil."