HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

7:1

3. Šlauf (Černý), 7. Setikovský (Černý, Šlauf), 22. M. Heřman (Valenta), 26. Šlauf (Krňoul, Setikovský), 39. Setikovský (Krňoul, Šlauf), 54. Holý (Setikovský, Šlauf), 59. Benedikt (Šimán) - 58. Židek (Semorád).
Rozhodčí: Fraňo - Šlofa, Beneš. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváků: 85

HC Škoda Plzeň

Ulč - Černý, Krňoul, Štich, Kořínek, Martinec, Jonák, - Šlauf, Setikovský, Holý - Kampf, Valenta, Heřman - Jindra, Holub, Kocman, od 41. Benedikt, Šimán, Malý

HC Dynamo Pardubice

Růžička (26. Rýdl) - Janata, Zohorna, Židek, Kočan, Nakládal, Pochobradský - Rákos, Šindler, Luňák, Potůček, Jindřich Semorád, Rejzek, Salava, Vondráček, Lesák, Cincibuch

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Plzeňští dorostenci vstoupili do zápasu odhodlaně a dvěma rychlými brankami zlomili odpor soupeře. Nejprve se po přihrávce Černého trefil Šlauf ve druhé minutě, další branku přidal o tři minuty později kapitán týmu Jan Setikovský. 2:0.
Keramici přehrávali soupeře a ten se jen sporadicky dostával do šancí. Jednu z nich - a ta byla z kategorie tutových - zmařil obránce Martinec, když zametl puk z brankové čáry před dotírajícím Zohornou. Dorost Lasselsbergeru i nadále radostně útočil, jen kousek od gólu byl po individuální akci Jindra, Nadějný únik Heřmana ve vlastním oslabení zhatil Kočan hákováním. Píšťalka rozhodčího zůstala němá.

Na začátku druhé třetiny domácí využili přesilovku Heřmanem, který se trefil přesně střelou zápěstím. 3:0. Když se po pěkné akci Setikovského a Krňoula prosadil mezi betony pardubického brankáře Šlauf, nadešel čas pro změnu v brance hostí
. Pardubice po výměně brankáře ožily a začaly bojovat o výsledek. Jejich tlak si vyžádal vyloučení domácích a brankář Ulč držel nulu s vypětím všech sil. V oslabení ujel tentokrát Kocman a i on byl při pokusu o zakončení nekompromisně stažen holí zezadu. Sudí opět rozpažil. Jinak pískal spravedlivě a přesně, ale samostatné úniky mu zřejmě připadaly proti brankáři nefér. Hosté i po přesilovce bušili na plzeňskou branku, ale jejich snažení troskotalo na Ulčovi a pozorné obraně. Když na konci třetiny ujel Setikovský s Holým, obránce i brankář hostů čekali, že kapitán Plzně přihraje. Nepřihrál. Jeho jedovka přeskočila příložník brankáře Rýdla a neomylně zapadla do brány. 5:0.

Ve třetí třetině se hrálo celkem bezstarostně nahoru a dolů, o výsledku již bylo rozhodnuto. Domácím svědčilo oslabení. Dostávali se v něm do nebezpečných brejků, ale Heřmana i Šlaufa Rýdl vychytal.Naopak s přesilovkou – dokonce dvojnásobnou - si nevěděli rady. Složitá rozehrávka beků na útočné modré jen ukrajovala vteřiny z trestu hostí. Naštěstí přesilovka skončila a při plném stavu hráčů na hřišti už si domácí věděli rady. Útok Šlauf, Setikovský, Holý po vzorné kombinaci upravil na 6:0. Zakončoval poslední jmenovaný.
Nula jinak výbornému Ulčovi nebyla dopřána ani v tomto zápase. Nedorozumění mezi ním a obráncem Martincem využil Židek a bekendem z blízka přehodil beton bezmocného brankáře. 6:1. Závěrečnou tečku za zápasem udělali hráči čtvrtého útoku, který se dostal na led až v poslední třetině. Šimánovu příhru učebnicově mezi betony hostujícího brankáře usměrnil Benedikt.7:1.

Ohlasy trenérů

Utkání HC Lasselsberger - HC Pardubice stručně zhodnotil asistent trenéra dorostu Ivan Vlček: Dnešní zápas se vyvíjel zcela v naší režii. Hráči proměňovali svoje šance už od začátku a to nás vedlo k mírnému uspokojení po první třetině. Naštěstí nápor Pardubic ve druhé části jsme s trochou nervozity ustáli a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli.
Jak hodnotíte začátek sezóny?
No začátek je dobrý, doufám jen že se nám budou vyhýbat zranění a pokles formy – jestli přijde – nebude nějakého dlouhodobějšího rázu.
ím to vypadá výborně: bilance 7 – 1 – 2, skóre 46:32, doma bez porážky, skóre 30:9?
V těchhle věcech jsem vždycky docela opatrný, statistiky jsou zrádné a uspokojení není na místě. Nicméně začátek je to dobrý a nadějný...

Petr Ulč málem vychytal první nulu

Brankář Petr Ulč si málem připsal v dorostu první nulu. Chybělo mu k ní pouhých 138 vteřin. "Loni jsem za dorost sehrál jen pár zápasů. Trenér zkoušel složení nového týmu a tak si mně na několik utkání vytáhl. Letos už chytám pravidelně, říká nová opora dorostenců. Nuly se však nakonec nedočkal a docela ho to mrzelo. "No jéje! Bek mi to měl nechat a nebo to odpálit někam hodně daleko. Asi bych si to přikryl, jenže jsme se nepochopili, byl to smolný gól. Ke hře svých spoluhráčů před sebou však neměl žádné výtky. "Jsem určitě velice spokojenoý, hrajeme výborně… Já jsem se do toho tedy ještě moc nedostal, ale zlepšuje se to.

Brankáři to prostě mají nejtěžší. S nimi stojí a padá výkon mužstva, mají největší zodpovědnost. Navíc jejich výstroj je nejtěžší. Při venkovních zápasech ji musí sami odtáhnout až do autobusu. "No, musíme to zvládnout, nic jiného nám nezbývá. V něčem chytat musíme."