Rozhovor Přikryl

Je znát, že hrajeme velice ofenzivně, říká o juniorce Roman Přikryl

Plzeň - Junioři si na úvodní zápasy osmifinále nemohou moc stěžovat. Nejprve totiž porazili zlínské berany 6:4, včera zopakovali vítězství a svého soupeře dokonce porazili 9:3! Oba zápasy odehrál také Roman Přikryl, který si stihl připsat čtyři body za jeden gól a tři asistence.

Stihl odehrát přes 20 zápasů za druholigové Klatovy. Téměř ke stejnému počtu utkání nastoupil i v extraligové Plzni. A aby toho neměl moc málo, tak nyní ještě pomáhá juniorce v play-off. „Je to skok, ten juniorský hokej je zase něco jiného,“ přiznává Roman Přikryl. „Ze začátku je trochu těžké se tomu přizpůsobit, protože to je prostě úplně jiný hokej,“ říká.

Pravidelně nastupoval na centru druhé formace a po boku měl Šimona Petráše s Milanem Švarcem. „Mám opravdu dobrá křídla, zatím nám to jde. Rozhodně to ale nechci zakřiknout!“ dodává rázně a okamžitě si klepe na zuby.

Indiánům v prvním utkání pomohl k výhře 6:4 třemi body (1+2), v druhém střetnutí zase k vysokému vítězství 9:3 přispěl asistencí. „Celkově padlo hodně gólů. Je znát, že jsme hodně ofenzivní mužstvo. Podle toho ty zápasy vypadají,“ myslí si o hře juniorského celku Plzně. „Je to rychlý hokej a nám to tam prostě hodně napadalo,“ dodal.

Západočeši nyní mají mečbol. Ovšem rčení o tom, že poslední krok je nejtěžší, zná i Roman Přikryl. „Je to pravda. Hlavně bude důležité, abychom neprohrávali. Chceme dát první gól a pak to ubojovat,“ vyhlíží další zápas, který se v sobotu odehraje na půdě ševců.

„I na toto utkání bych měl být juniorce k dispozici. Do sestavy áčka se totiž vrátí Jarda Kracík, takže tam asi zatím hrát nebudu. Do Zlína pojedu a pak uvidíme, jak to bude,“ nastínil fanouškům své nejbližší plány.