Preview SF1 a SF2

Semifinálová brána se otevřela, vede do finále?

Plzeň – Semifinále otevírá své brány a indiáni se představí v první dvou duelech na ledě pražské Sparty!



HC SPARTA PRAHA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

O2 Aréna, Plzeň
29. a 30. března 2016
1. zápas a 2. zápas semifinále hokejové Česká pojišťovna play-off

Pražané před dvěma lety před svými fanoušky uspěli hned ve třetím kole, když otočili nepříznivý vývoj utkání a zvítězili 3:1. Spartě se vedlo i na západě Čech. Znovu otočila stav 0:1 a zvítězila v nájezdech. V Praze pak indiáni opět dvakrát vedli, vaz jim však zlomila pětiminutovka před polovinou utkání, kdy Západočeši hned třikrát inkasovali. V posledním vzájemném zápase uspěli modrobílí před svým fanoušky fotbalově 1:0. Loňskou sezónu započali lépe Sparťané, kteří doma opět otočili vývoj utkání a uspěli 3:1 a stejný kousek se jim povedl i v Plzni – 5:2. Pak se již dočkali modrobílí, když v Tipsport Areně o gól zvítězili, podobně jako soupeř na západě Čech. Letos se již v novém domově Sparty O2 Aréně zdálo, že domácí bez vážnějších problémů dokráčejí ke třem bodům, když tu náhle indiáni dotáhli tříbrankové manko a vybojovali alespoň jeden. Na západě Čech předvedly oba týmy parádní bitvu, kterou ovšem ve svůj prospěch dokázali zlomit Pražané. Indiáni si ale nenechali nic líbit a jako první, nakonec i jako poslední, sebrali Spartě všechny body v jejím novém domově po výsledku 2:1. Doma měli modrobílí také nakročeno k dobrému výsledku, ale slibné vedení neudrželi a hosté uspěli v prodloužení. Jaké drama nám oba celky nachystají nyní?



Pod pokličkou Sparty

Sparta se dlouhodobě netají snahou opět zvednout nad hlavu mistrovský pohár, kádr tak zůstal oproti loňské sezóně z velké části pohromadě. Klub posílil o staronového brankáře Tomáše Pöpperleho, jenže se vrátil ze Soči, Tomáše Netíka z bratislavského Slovanu, Michala Čapkovského ze zámoří, Ryana Glena z finského Oulu a Andreje Kudrnu z Bánské Bystrice. Tým naopak opustil Rastislav Staňa, Karel Pilař již patří Mountfieldu, Tomáš Rolinek Pardubicím, Jaroslav Janus Litvínovu, Michal Vondrka Chomutovu, Adam Chlapík Mostu a KHL si vyzkouší Filip Novotný a Marek Ďaloga. V průběhu sezóny pak do Švýcarska zamířil Martin Réway, opačným směrem putoval Curtis Hamilton z AHL. V závěru přestupového období pak Pražané zareagovali na ztrátu formy gólmana Pöpperleho a angažovali ze Záhřebu Dannyho Taylora, střídavé starty si vyřídil i Jan Hlaváč. Naopak do Benátek zamířil na hostování Filip Novotný.

Sparta se v létě představila ve čtyřech přípravných duelech a navíc Lize mistrů. V té se ve skupině utkala s norským celkem Hamar a Ženevou a s každým soupeřem přišlo vítězství i porážka. Sedm získaných bodů ovšem znamenalo postup ze skupiny a souboj s dalším švýcarským celkem Curych. Ten Pražané dvakrát porazili a v osmifinále je čekal Kärpät Oulu. který v našem hlavním městě sice prohrál 4:2, jenže doma zvítězil 4:1 a tak mohl slavit těsný postup. V předsezónním období ještě přišlo vítězství nad Slavií i Libercem a porážka od Ingolstadtu a Mannheimu.

V samotné lize se Pražanům také poměrně dařilo. Základní část zakončili na druhém místě, osm bodů za Libercem. Útok Pražanů byl v soutěži nejlepší, když zatěžkal konta soupeřů rovnou dvoustovkou branek. S tím jde ruku v ruce i fakt, že přesilové hry byly ze strany Sparty také nejlepší a dohromady byl z její strany vyslán třetí nejvyšší počet střel. Těšit může vedení i návštěvnost, která byla třetí nejvyšší a jen v těsném závěsu za Pardubicemi a Brnem.

V play-off je ale již zdaleka nejvyšší, s průměrnou domácí návštěvou 9608! V přesilových hrách Spartu však zatím přeskočili indiáni, kteří jsou ve vyřazovacích bojích nejlepší i při hře v oslabení.

Jaké byly reakce indiánů na semifinálového soupeře – HC Sparta Praha? A jak se těší do O2 areny? Odpovídali cizinici BRAŇO KUBKA, MIROSLAV PREISINGER, RYAN HOLLWEG a NICHOLAS JOHNSON. 󾓦🇰🇨🇦󾓬󾓦󾌵

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne 25. březen 2016


Letošní vzájemné zápasy

Začneme tím nejdůležitějším - body. Lépe si o dva vedli Pražané, když jich získali sedm. Indiáni tedy pět a paradoxem je, že doma pouze jeden. Plzeňáci jsou jediným týmem, který v základní části dokázal v O2 Aréně loupit za tři body i jediným celkem, který zde bodoval v obou duelech. Skóre ve vzájemných zápasech je 14:11.

V oslabení padly hned tři góly, dva vstřelili indiáni. Ti hráli slušněji i co do vyloučení, když za katr museli čtyřiadvacetkrát, Sparťané sedmadvacetkrát. Přesilové hry jsou poměrné vyrovnané, když modrobílí zvítězili 4:3. Nejlepší střelci svých týmů Dominik Kubalík a Radek Sabolic se ve vzájemných duelech prosadili dohromady dvakrát, ale vždy to byl plzeňský král střelců pro letošní sezónu. Mladý forvard se prosadil v obou duelech v O2 Aréně, jednou to branka byla vítězná.

Na straně Západočechů byli nejproduktivnější Mário Blížňák (2+2), Jaroslav Kracík (0+4), Dominik Kubalík (2+2) a Jakub Jeřábek (1+3), asistenci si připsal i Matěj Machovský. Na straně druhé se nejvíce dařilo Adamu Poláškovi (2+1). Co do střelby byli aktivnější v každém utkání Sparťané, kteří vyslali 135 ran, indiáni jen 101. V brance na straně Škodovky naskočil vždy Matěj Machovský, v té Sparty Lukáš, Tylor i Pöpperle. V návštěvnosti pak v O2 Aréně zavítalo v obou duelech 16029 fanoušků a v HM Aréně 12216.



Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Škoda Plzeň:
Počet vstřelených branek: 16
Počet inkasovaných branek: 6
Nejproduktivnější hráč: Ondřej Kratěna 6 (2+4)
Nejlepší střelec: Lev, Indrák – 3 branky
Nejlepší nahrávač: Ondřej Kratěna – 4 asistence
Nejtrestanější hráč: Jakub Jeřábek – 14 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jeřábek, Kratěna, Kubka +4
Nejhorší hráč v bodování +/-: Mário Bližňák -2
Gólmani:
Matěj Machovský – 317 minut / pr. 1,14 , 96,43%


HC Sparta Praha:
Počet vstřelených branek: 16
Počet inkasovaných branek: 12
Nejproduktivnější hráč: Jaroslav Hlinka (5+1) a Daniel Přibyl (2+4) oba 6
Nejlepší střelec: Jaroslav Hlinka - 5 branek
Nejlepší nahrávač: Daniel Přibyl - 4 asistence
Nejtrestanější hráč: Lukáš Pech - 12 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Dragoun, Kumstát, Pech +4
Nejhorší hráč v bodování +/-: Buchtele, Cingel, Sabolic, Hamilton -1
Gólmani:
Tomáš Pöpperle – 206 minut / pr. 1,75 , 92,68%
Danny Taylor   -  95 minut / pr. 3,79 , 86,36%


Výsledky vzájemných zápasů v sezóně:

1. zápas – 9.10.2015 – SPA – PLZ 5:4pp (2:0, 2:1, 0:3 - 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Kudrna, 5. Réway (Hlinka), 32. Mikuš (Pech, Čajkovský), 36. Přibyl (Sabolič), 61. Přibyl (Buchtele) – 30. Poletín (Sýkora, Bližňák), 42. Jeřábek (Kubalík, Kracík), 49. Kubalík (Kracík, Indrák), 58. Bližňák (Pulpán, Machovský).
Rozhodčí: Lacina, Pešina – Zíka, Jindra.
Vyloučení: 6:8.
Využití: 2:1.
Diváci: 7 691.
Střely na branku: 32:31.
Zblokované střely: 7:7.
Hity: 21:9.
Vhazování: 26:55.
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:4, 5:4.

Sestava Plzně: Machovský (Polívka) – Sklenička, Kadlec (A), Moravčík, Jeřábek (A), Pulpán, Kubka – Schleiss, Bližňák, Kratěna (C) – Kubalík, Kracík, Indrák – Hossa, Lev, Johnson – Poletín, Preisinger, Sýkora.

Sestava Sparty: Pöpperle (Lukáš) – Mikuš, Čajkovský, Piskáček, Polášek, Glenn, Eminger, Kalina – Kumstát (A), Pech, Sabolič – Klimek, Hlinka (C), Réway – Buchtele, Přibyl, Hamilton – Kudrna, Cingel, Forman.

2. zápas – 22.11.2015 – PLZ – SPA 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 48. Lev (Kracík), 52. Lev (Jeřábek, Kracík) – 36. Kumstát (Eminger), 50. Čajkovský (Hlinka, Mikuš), 54. Netík (Polášek), 56. Hamilton (Cingel).
Rozhodčí: Hradil, Hrubý – Komárek, Ondráček.
Vyloučení: 6:5.
Využití: 2:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 6 120.
Střely na branku: 30:32.
Zblokované střely: 5:16.
Hity: 16:12.
Vhazování: 40:40.
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.

Sestava Plzně: Machovský (Polívka) – Chalupa, Jeřábek "C", Pulpán "A", Holý, Kubka, Sklenička – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson "A", Bližňák, Poletín – Suchý, Preisinger, Sýkora – Beran, Lev, Schleiss.
Sestava Sparty: Lukáš (Pöpperle) – Barinka "A", Čajkovský, Polášek, Eminger, Mikuš, Hrbas, Mikliš – Buchtele, Klimek, Netík "A" – Kumstát, Hlinka "C", Sabolič – Kudrna, Cingel, Hamilton – Forman, Pech, Procházka – Havel.

3. zápas – 10.1.2016 SPA – PLZ 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 43. Procházka (Dragoun, Švrček) – 13. Pulpán (Kratěna, Kudroč), 24. Kubalík (Lev, Jeřábek).
Rozhodčí: Hodek, Souček – Flegl, Polonyi.
Vyloučení: 8:9.
Využití: 0:1. V oslabení: 0:1.
Diváci: 8338.
Střely na branku: 30:15.
Zblokované střely: 3:12.
Hity: 27:15.
Vhazování: 41:26.
Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Sestava Plzně: Machovský (Polívka) – Moravčík, Jeřábek "A", Sklenička, Kadlec "A", Pulpán, Kudroč, Kvasnička – Indrák, Kracík, Kubalík – Kratěna "C", Bližňák, Lev – Hrňa, Preisinger, Svoboda – Beran, Přikryl, Poletín.
Sestava Sparty: Pöpperle (Lukáš) – Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, Mikuš, Kalina – Forman, Přibyl, Buchtele "A" – Hamilton, Klimek, Sabolič – Netík "C", Pech, Kumstát "A" – Procházka, Dragoun, Kudrna.

4. zápas – 12.2.2016 – PLZ - SPA 3:4pp (0:0, 2:0, 1:3 - 0:1)

Branky a nahrávky: 35. Johnson (Bližňák, Kadlec), 36. Bližňák (Hollweg), 59. Kratěna (Jeřábek) – 41. Polášek (Piskáček), 51. Polášek, 53. Kudrna, 65. Hamilton (Klimek, Švrček).
Rozhodčí: Horák, Pešina – Komárek, Ondráček.
Vyloučení: 1:7.
Využití: 0:0. V oslabení: 1:1.
Diváci: 6096.
Střely na branku: 25:41.
Zblokované střely: 10:10.
Hity: 19:20.
Vhazování: 37:29.
Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.

Sestava Plzně: Machovský (Polívka) – Jeřábek "A", Kadlec "A", Moravčík, Kudroč, Pulpán, Kubka, Sklenička – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna "C" – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Poletín, Lev, Hollweg.
Sestava Sparty: Taylor (Pöpperle) – Polášek, Piskáček, Švrček, Čajkovský, Mikuš, Hrbas, Kalina – Buchtele "A", Přibyl, Forman – Kudrna, Klimek, Hamilton – Kumstát "A", Pech, Netík "C" – Dragoun, Černoch, Komárek – Hozák