Ohlasy SF1

Zatím je to jen jeden zápas, podotýká Ryan Hollweg

Praha – Indiánům vstup do semifinálové série s pražskou Spartou vyšel výborně. Domácí tým zaskočili hned v prvním utkání sedmi góly, po utkání tedy mohli být naprosto spokojeni. „Dnes se nám dařilo, ale je to pouze jeden zápas. Možná se ta série protáhne až na sedm utkání, zítra sparťané budou určitě makat,“ upozornil americký bojovník s číslem 44 na zádech.

Sparta byla vždycky velkým rivalem Plzně. „Je to poznat už v základní části, v play-off to je ještě intenzivnější,“ potvrzuje Ryan Hollweg, který si účast ve vyřazovacích bojích pochopitelně velice užívá. „Celou sezonu se snažíte sem dostat, makáte, abyste mohli zúročit svoji tvrdou práci ze základní části,“ říká.

Hollweg hrál zpočátku v první útočné formaci s Miroslavem Preisingerem a Erikem Hrňou, nahradil tak zraněného Tomáše Svobodu. Prvně jmenovaný Hollwegův spoluhráč však zápas nedohrál, a tak ho posléze nahradil Roman Přikryl, který začínal ve čtvrté lajně. „Nevadilo mi to, umím se hře přizpůsobit. Jsem totiž rád za každou šanci na ledě, takže se snažím odvádět co nejlepší práci,“ říká Přikryl.

Jak jsme již avizovali, Ryan Hollweg hrál v elitní útočné trojici. Stejně jako před třemi lety po boku Jana Kováře a Martina Straky. Rovněž v O2 areně, rovněž v semifinále. Déjà vu? „Trochu ano,“ směje se Hollweg. „Ale je to pro mě čest, když hraji proti takovým hráčům, jako jsou třeba Jaroslav Hlinka. Hrát proti nejlepším lajnám soupeře je vždy motivace se ukázat,“ má jasno útočník Škody.

Velkou oporou modrobílých byl opět brankář Matěj Machovský, statisticky nejlepší gólman ve čtvrtfinálových sériích. „Byl to nejlepší hráč našeho týmu. Prostě jeden z hlavních důvodů, proč jsme došli až sem,“ chválí Hollweg. Podobně hovořil i Roman Přikryl: „Spartu jsme moc nepouštěli do šancí. Když už něco měli, tak Machy zase výborně zachytal.“

Mladý plzeňský forvard byl pochopitelně překvapen, že se Západočechům podařilo do branky soupeře nastřílet sedm branek. „Měli jsme i trochu štěstí, snad to tak bude i zítra. Důležité ovšem bylo, že jsme hráli výborně jak dozadu, tak dopředu,“ myslí si Přikryl.

Dnes to bylo vydatné! Podívejte se na sestřih všech branek indiánů v tomto videu. #SPAvPLZ 3:7 #TELH

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne 29. březen 2016

I přes čtyřbrankový rozdíl nevnímal Hollweg utkání jako jednoduché: „Na skóre nezáleží. Zítra to budou před vlastními fanoušky chtít napravit, očekáváme opět těžké utkání. Dokonce si troufám říci, že se série bude hrát na sedm zápasů,“ tvrdí Ryan Hollweg.

Z Plzně do Prahy dorazilo několik stovek modrobílých fanoušků. „Atmosféra byla na obou stranách skvělá. Naši fanoušci byli samozřejmě opět úžasní, fandili hlasitě celý zápas. V aréně, která je podobná těm v NHL, je to parádní. Hraje se zde skvěle a my už se jen těšíme na pokračování série,“ zakončil oblíbenec plzeňských fanoušků.