Tisková zpráva

Stav Kristiána Kudroče je stabilizovaný a byl propuštěn do domácího ošetření

Plzeň – K nepříjemnému momentu došlo ve včerejším druhém semifinálovém utkání na ledě Sparty. Obránce HC Škoda Plzeň Kristián Kudroč zkolaboval při odchodu do šaten a musel být po rychlém ošetření převezen do fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Slovenský obránce po skončení druhé třetiny při odchodu do kabiny utrpěl kolapsový stav. Zásluhou včasné reakce realizačního týmu a především týmového lékaře Martina Blažka se Kudročovi dostalo první pomoci a následně byl převezen do nemocnice k podstoupení potřebných vyšetření.

„Kristián byl z důvodu podezření na akutní srdeční potíže hospitalizován ve fakultní nemocnici na Vinohradech. Proběhlá vyšetření však tato akutní postižení vyloučila, a proto byl dnes propuštěn do domácího ošetření. Pravděpodobně došlo k vyčerpání organismu z důvodu nedávno prodělané virózy a zánětu osrdečníku. Zbývající vyšetření nyní bude Kristián absolvovat ambulantně,“ říká lékař HC Škoda Plzeň MUDr. Martin Blažek.

V roce 2014 prodělal slovenský obránce, který má ve sbírce i stříbro z MS, kolaps způsobený těžkým otřesem mozku. Toto zranění jej donutilo vynechat téměř rok. Angažmá v Plzni je jeho prvním od zranění během působení v Omsku. „Stoprocentně nic říct nelze, ale s největší pravděpodobností to žádný vliv nemá. Definitivně to však půjde říct až po všech vyšetřeních,“ uvádí týmový lékař MUDr. Martin Blažek.

K situaci se vyjádřil i generální manažer klubu, Martin Straka: „Všichni jsme moc rádi, že je Kristián v pořádku a byl propuštěn z nemocnice. V takových chvílích jde vše stranou a důležité je pouze zdraví hráče. Celý klub mu drží nyní palce a přeje brzké uzdravení, aby se mohl zase vrátit na plzeňský led. Ve zbytku play-off budeme bojovat i za něj.“