Ohlasy SF6

Jsem smutný i šťastný, řekl po posledním zápase sezóny kapitán Kratěna

Plzeň - Sparta dnes na plzeňský led přijela s mečbolem. Plzeň odvracela konec sezóny, v případě její výhry by se hrál sedmý rozhodující duel v O2 aréně. Indiáni byli Spartě více než vyrovnaným soupeřem. Svými góly orámovali začátek a konec základní hrací době. Lukáš Pulpán vyrovnal 56 vteřin před koncem třetí třetiny na 2:2 a posunul zápas do prodloužení. V něm Plzeň nevyužila několik šancí, Sparta naopak jednu ano a zpečetila tak svůj postup do finále. „Využili svoje šance, my ne, za to nás potrestali,“ zhodnotil stručně, jak je jeho zvykem, plzeňský kapitán.

Ondřej Kratěna byl velmi důležitou postavou v play-off. Spartě ve čtvrtém zápase série vstřelil svůj rekordní gól ve vyřazovacích bojích a prozatím se jeho statistika zastavila na 66 brankách. V letošním play-off dal celkem čtyři. K nim přidal dalších devět asistencí a po dnešním utkání, i když pro Plzeň posledním, je na čele kanadského bodování. Další body už ale v letošní sezóně nepřidá.

„Neproměnili jsme naše šance a Sparta nás za to v prodloužení potrestala,“ prohlásil bezprostředně po utkání hráč s číslem 22. Kromě prvního utkání v pražské O2 aréně Plzeň v semifinále příliš branek nenastřílela. Pöpperle občas působil nad síly plzeňských útočníků. „Jak ve kterém zápase. V posledním na Spartě jsme ani žádné šance neměli. Dneska jsme je neproměnili,“ řekl k průběhu série Kratěna. „Sparta byla lepší, čtyřikrát nás porazila a zaslouženě postupuje. My ale v každém zápase udělali maximum,“ dodal ještě modrobílý kapitán.

Od Plzně na začátku sezóny nikdo příliš nečekal. Odborníci z hokejových kruhů dokonce se Škodovkou počítali jako s jedním z možných kandidátů do baráže. Plzeň se ale všem prognózám vzepřela a dotáhla sezónu do až nečekaně úspěšného konce. „Povedl se nám začátek, nastartovali jsme se a už jsme běželi celou sezónu,“ řekl Kratěna. „Loňská sezóna neskončila dobře, tuhle jsem si užil až do konce. Mohl bych jmenovat jednoho hráče po druhém a zatleskat jim,“ vysekl pochvalu svým spoluhráčům zkušený útočník. „Jsem na tým pyšný a děkuji za sezónu, kterou jsem si užil. Moc,“ poděkoval jako správný kapitán.

Bezprostředně po utkání však Kratěna nevěděl, jestli má smutnit z vyřazení v semifinále nebo se radost z bronzu. „Mísí se to ve mně. Zklamání je veliké, ale na druhou stranu, když jsem se podíval kolem sebe v šatně, tak jsem šťastný, protože ti kluci toho dokázali hrozně moc a na krku jim visí medaile,“ přiznal vnitřní zmatek. Ví, že mladý tým, který měl letos coby kapitán na starost, toho má ještě spoustu před sebou a jistě neřekl poslední slovo. „Když budou pokračovat, tak jak letos, tak to mohou dotáhnout daleko. A já jsem rád, že jsem jim mohl pomoci. Tahle sezóna byla opravdu radost,“ zakončil Ondřej Kratěna.