Rozhovor Krliš

O šanci v áčku se poperu v přátelských zápasech, hlásí Krliš

Plzeň - Po vydařené sezoně čeká plzeňského odchovance velká výzva. Ročníkem narození 1996 již totiž nepatří do kategorie juniorů, a tak se bude muset porvat o místo v plzeňském áčku. „Kádr je široký. Pokud dostanu nějakou šanci, musím se jí chytit,“ ví Václav Krliš.

Letošní příprava s áčkem pro něj byla již druhá. „Bylo to lepší než loni, protože už jsem to měl trochu osahané. Na Šumavě jsem byl ale poprvé a jelikož nejsem žádný světový cyklista, nebyly ty etapy pro mě zrovna dvakrát příjemné,“ přiznává Krliš. „Více mi vyhovuje ta druhá polovina letní přípravy, kdy trávíme čas v posilovně a například běháme. To je pro mě lepší,“ dodává.

V uplynulé sezoně nasbíral kapitán čtvrté nejlepší juniorky v republice celkem 64 bodů v 55 zápasech, v produktivitě juniorské extraligy byl tedy na čtvrtém místě. „Myslím si, že sezona se povedla, a to jak týmově, tak i mně osobně. Jen byla škoda, že se mi více nepodařil závěrečný turnaj v Litoměřicích, kde rozhodovalo jen pár gólů,“ mrzí zpětně Václava Krliše.

S rolí kapitána juniorského celku se sžil naprosto bez problémů. „Já jsem víceméně byl kapitán ve skoro každé mládežnické kategorii. Je samozřejmě rozdíl být kapitánem v juniorce nebo ve 4. třídě, ale kluci byli v pohodě a neměli jsme žádný problém,“ říká spokojeně forvard, který Českou republiku reprezentoval v několika mládežnických kategoriích, ale na mistrovství světa se nikdy nepodíval.

V lajně po většinu sezony nastupoval s Filipem Suchým, kterému tak pomohl vyhrát bodování celé soutěže. „Jestli je to můj oblíbený spoluhráč? Nemohu říct nic špatného, protože si to určitě bude číst,“ směje se Krliš. „Hraje se mi s ním opravdu dobře. Na beku Lukáš Kaňák, na křídle Filip Suchý a je to dobrý!“ popisuje tým snů.

Letos plzeňského rodáka čeká nelehký úkol. Bude muset zabojovat o místo v sestavě áčka. „Kádr je široký, o šanci bude možnost se poprat v přátelských zápasech,“ tuší Krliš. „Pokud ji potom dostanu, musím se toho chytit. Když tak se o další budu prát v Klatovech, protože v juniorské extralize kvůli zrušení výjimek už hrát nemůžu. Je to škoda, kvůli škole bych potřeboval být v Plzni, dojíždění do Klatov by asi nebylo úplně příjemné,“ říká pilný student fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni.

Foto: Juniorský hokej