Ohlasy LIT

V přípravě se chyby odpouštějí, ale musíme se zlepšit, ví Stach

Litvínov – Ve svém druhém přátelském utkání před novým ročníkem ztratili indiáni vedení 2:1 na ledě severočeského Litvínova. Nakonec padli po samostatných nájezdech, ve kterých se ale trefil i nový útočník Plzně David Stach. „Věřil jsem si, tu kličku dělám prakticky pokaždé,“ přiznal po zápase v rozhovoru.

„Bohužel jsme opět prohráli, ale myslím si, že ta hra byla dobrá,“ mínil David Stach. „Je to stále příprava, kde se chyby odpouštějí, ale rozhodně se musíme v něčem zlepšovat. Já jsem měl třeba tři šance, ale dal jen jeden gól. Škoda, kdybych dal na 3:1, mohl být klid, místo prázdné branky jsem ale trefil jen brusli Suchoše (Filipa Suchého - pozn. red.),“ mrzelo Davida Stacha. „Přesto si myslím, že jsme byli od druhé třetiny lepším týmem,“ dodal.

Indiáni přitom v utkání prohrávali, když ve vlastním oslabení skóroval domácí útočník Jaroslav Šimeček. „Ujeli nám tři na dva, to se rozhodně nesmí stávat,“ varuje směrem k dalším zápasům obránce Michal Moravčík. „Pak jsme srovnali a šli do vedení, byli jsme na koni a až do toho gólu na 2:2 i lepší než soupeř,“ potvrdil Stachův názor plzeňský zadák.

Utkání tedy dospělo bez prodloužení do samostatných nájezdů, které bývají často označovány jako loterie. Hned ten první ale útočník David Stach proměnil pěknou kličkou. „Dělám to tak prakticky pokaždé, když jedu první nájezd. To je snad jediná klička, kterou mám natrénovanou, takže jsem si věřil, i když ten led byl hrozný,“ přiznal. „Ale vyšlo to, akorát škoda, že to nebylo vítězné.“

Druhý pokus už posila z Kladna nedokázala proměnit. „Brankář (Michael Petrásek) tam měl mezi nohami obrovskou díru, kam jsem se chtěl trefit. Bohužel jsem zamířil jen do betonu a skončilo to těsně vedle brány,“ mrzelo mladého forvarda.

Příští týden mají indiáni na programu dva zápasy s chomutovskými Piráty. V úterý hrají doma (17:30), ve čtvrtek na severu Čech. „Jsem za to rád, protože je to rozhodně lepší, než třeba pět dní v kuse trénovat,“ těší se David Stach. „Už se to začíná trochu srovnávat a i naše fyzička je lepší,“ vnímá obránce Moravčík.

Plány trenérů směrem k blížícím se přátelským zápasům jsou jasné. „Dosud jsme hlavně zkoušeli mladé hráče, kteří se nám líbili. Věřím tomu, že by třeba jednou extraligu mohli hrát. Od příštího týdne už ale trochu začneme skládat formace do soutěžních zápasů, budeme-li všichni zdraví,“ prozradil asistent kouče Ladislav Čihák.

Foto: Plzeňský Deník/Milan Říský