Ohlasy Stavanger

Kubalík: Je neskutečné, jak to naší lajně klape

Stavanger/Plzeň – Plzeň úvodní zápas Ligy mistrů zvládla na výbornou. Na ledě norského Stavangeru Oilers vyhrála 3:0. Velkou měrou se na bodovém zisku podílel Dominik Kubalík, který dal dvě branky a přidal ještě jednu asistenci.

„Jsem rád, že první krok ve skupině se nám povedl,“ řekl po utkání. „Chceme postoupit dál a dobrý začátek je důležitý. Sehráli jsme dobré utkání, soupeř sice výborně napadal a hrál do těla, ale nás vzadu podržel Machy (Matěj Machovský, pozn. red.), což znám dalo klid,“ vysvětlil Dominik Kubalík.

„Byl to hodně náročný zápas,“ doplnil postřeh obránce Lukáš Pulpán, který pro utkání oblékl dres Cramo Top Scorer, jelikož byl při absenci Kadlece s Kratěnou kapitánem. „Trenéři ale sledovali jejich zápas s Nitrou, takže jsme si řekli, jak budeme chtít hrát. Snažili jsme se rychle odehrávat puky a nedostat se pod tlak. Jakmile jsme si na ten styl zvykli, už jsme byli lepší,“ mínil.

Hlavní plzeňskou hvězdou v přípravě na novou sezonu byl Dominik Kubalík, nejlepší střelec soutěže v minulé sezoně. A svoji vynikající formu potvrdil i ve Stavangeru. „Naší lajně to takhle lepí dlouho. Je neskutečné, jak nám to funguje a já doufám (zaklepe si na zuby), že v tom budeme pokračovat,“ pochválil Kubalík své spoluhráče Miroslava Indráka s Jaroslavem Kracíkem.

Obě své branky vstřelil totožným způsobem – nádhernou střelou z pravého kruhu, na kterou brankář Smith neměl šanci zareagovat. „Převážně se snažím střílet na místa, kde to gólman z takové pozice nečeká,“ popsal inkriminované momenty. „Třeba ten druhý gól, to se povede z deseti pokusů tak jednou,“ řekl skromně.

Okolo dvou a půl tisíce diváků povzbuzovalo domácí Olejáře, mezi nimi dva fanoušci z Plzně. „Je to obdivuhodné, že sem přijeli. Moc jim děkujeme a jsme rádi, že nás takhle podporují,“ poděkoval Lukáš Pulpán. „Pokud si dobře pamatuji, viděl jsem je za poslední rok úplně na každém zápase. Taková podpora je super, klobouk dolů před nimi,“ vzkázal manželům Vančurovým Dominik Kubalík.

Premiérové utkání v Lize mistrů si tak indiáni užili naplno. „Byla tu pěkná atmosféra. Ideální stadion, pěkný kotel... Takové stadiony jsou super, protože i když není plno, mají bouřlivou atmosféru. A zázemí haly je perfektní, užili jsme si to tu se vším všudy,“ pochvaloval si Lukáš Pulpán.

Další zápas čeká Škodovku příští sobotu na ledě slovenské Nitry. „Slovenský hokej moc zmapovaný nemám, takže jsem zvědavý,“ řekl Dominik Kubalík. „Ta Liga mistrů je super. Sice v ní není tolik peněz jako ve fotbale, nechodí tolik lidí, ale pořád je to Champions League. Potkáme jiné týmy než v extralize a to je pro mě osobně velká motivace,“ uzavřel rozhovor nejlepší střelec minulého ročníku Tipsport extraligy.

Foto: Facebook Stavanger Oilers