Ohlasy NIT

Bouřlivou atmosféru v Nitře jsme očekávali, říká Čerešňák

Nitra – Indiáni své druhé utkání v hokejové Lize mistrů nezvládli. Na ledě slovenského mistra padli 1:2. Zápas zhodnotil slovenský obránce Peter Čerešňák a kanadský forvard Colton Yellow Horn, který nastoupil, pro něj nezvykle, ve čtvrté formaci.

Svoji jedinou branku dali Plzeňští ve druhé třetině, ve které svého soupeře opticky přehráli. Třetí dvacetiminutovka už jim ale úplně dle představ nevyšla, Nitra v ní vstřelila vítěznou branku během přesilové hry. „Ani nevím, jestli na nás dolehla únava, nebo Nitra přidala,“ krčí rameny Peter Čerešňák. „Když jsme potom prohrávali, tak už jsme se více soustředili na útok a chybovali vzadu,“ vysvětluje slovenský obránce.

Colton Yellow Horn viděl jeden z rozhodujících faktorů právě v přesilových hrách. „V jedné nám dali vítěznou branku. Sice jsme jich moc nehráli, ale ty naše nebyly úplně ideální,“ mrzí útočníka Plzně, jenž se musel sžít s novou rolí ve čtvrté formaci. „Nejsem na to úplně zvyklý, takže mi nějaký čas trvalo, než jsem se tomu přizpůsobil. Pak už to ale bylo dobré a snažil jsem se hrát tak tvrdě, jak jen to šlo,“ říká.

V Nitra Aréně panovala bouřlivá atmosféra. Nejvíce se asi hodí přirovnání k Olomouci, kde je velice podobný stadion s prakticky stejnou akustikou. „Fanoušci zde byli opravdu skvělí. Domácím hráčům jejich výborná podpora pomáhala,“ myslí si Yellow Horn. „Já jsem to i očekával, že přijde hodně lidí a budou hlasitě fandit,“ dodává Peter Čerešňák.

Padla i otázka na to, jestli z plzeňského pohledu zápas ovlivnila dlouhá cesta do Nitry v den zápasu. „Nemůžeme se na to vymlouvat, ale nebylo to úplně příjemné. My však musíme i přesto zahrát a nevymlouvat se na to,“ říká jasně Čerešňák. Jeho spoluhráč Yellow Horn dodává: „Já hodně cestoval již v minulé sezoně, takže jsem na to trochu zvyklý. Samozřejmě to ale v takovém utkání, kdy na vás soupeř vlétne, není úplně jednoduché.“

Pro letní posilu indiánů ze Znojma bylo pikantní, že dres soupeře oblékl jeho nejlepší kamarád, rovněž útočník s indiánskými kořeny, Judd Blackwater. „Bylo super ho vidět! V létě jsme spolu strávili téměř každý den a nestává se moc často, že hrajeme proti sobě,“ hlásí Colton Yellow Horn. „Skóroval a navíc měl i asistenci, takže určitě bude mít dobrou náladu,“ dodává.

Další zápasy Champions Hockey League čekají západočeský celek již na domácí půdě. Za týden v sobotu k odvetě přijede Nitra. „Vždy je skvělé hrát před vlastními fanoušky. Jejich podpora vám dodává více potřebné energie. Doufejme, že pro ně zvládneme vyhrát,“ přeje si kanadský útočník.

Foto: HK Nitra via Getty Images