Předsezónní tisková konference

Cíl? Jednoznačný! Přímý postup do čtvrtfinále, shodují se indiáni

Plzeň – Cílem HC Škoda Plzeň pro následující sezónu je přímý postup do čtvrtfinále play-off, na čemž se shodli generální manažer klubu Martin Straka společně se sportovním manažerem Tomášem Vlasákem a hlavním koučem Michalem Strakou. Souhlasně se vyjadřovali rovněž kapitán týmu Ondřej Kratěna a útočník Jakub Koreis, zástupci z řad hráčů na tradiční předsezónní tiskové konferenci.

Tu otevřel Martin Straka. „Máme mladý tým. Doufám, že bude bojovný a hokej se bude divákům líbit. Musíme navázat na loňskou sezónu, protože jinak se to všechno může zbořit během jediného roku,“ vysvětloval. Zároveň jedním dechem potvrdil, že bronzové medaile z loňské sezóny pomohly při tvoření rozpočtu pro letošní ročník. „Po finanční stránce jsme stabilizovaní a rozpočet máme stejný jako v minulých letech.“

Straka zároveň doufá, že vedle přízně sponzorů si indiáni budou užívat i té od fanoušků. „V předchozích sezónách, kdy skončily nebo odešly nějaké opory, na nás nebyl moc dobrý pohled. A lidi se odnaučili chodit na zimák. Když není na co koukat a je to nebaví, nepřijdou. Proto je pro nás nejdůležitější, abychom pokračovali v tom, co jsme hráli loni – agresivně a aktivně,“ doplnil.

S tím nemohl nic než souhlasit i Tomáš Vlasák. „Mužstvo má svoji sílu. Posily, které přišly před sezonou, do týmu zapadnou. Chtěli bychom navázat na loňský ročník, ale víme, že zopakovat výkony je vždy těžší. Nelétáme v oblacích, ale pevně věříme.

Michal Straka potvrdil, že gólmanem číslo jedna bude dle očekávání Matěj Machovský, a dodal: „Věříme, že třeba Colton Yellow Horn bude dávat góly, jsme i rádi, že se vrátil Kuba Koreis do týmu, kde vyrostl. Opět budeme chtít hrát útočný hokej podpořený dobrou obranou, chtěli bychom se dostat do té první šestky a pak co nejdál. Samozřejmě nejlépe dosáhnout až na medaile.“

Kapitán Ondřej Kratěna ještě předtím, než společně s navrátilcem Koreisem představili nové dresy pro sezónu, řekl, že věří, že tým je nachystaný a že bude předvádět dobrý hokej, který bude přinášet výhry. Jakub Koreis ze svého pohledu pak ještě navázal, že tenhle mančaft už loni prokázal svou kvalitu, takže nevidí důvod, proč by tomu mělo být letos jinak.

Samozřejmě padla i otázka na výsledky v přípravných zápasech, kterých Plzeň letos sehrála významně méně, protože bojovala a stále ještě bojuje v Lize mistrů. „Člověk neví, v jaké je soupeř zátěži, co již trénuje a podobně. Nepřikládal bych tomu takovou váhu. Více nás mrzí dvě prohry s Nitrou v CHL, ale my věříme, že ve čtvrtek se Stavangerem zabojujeme a postoupíme.“

A koho vidí Martin Straka jako favority Tipsport extraligy? „Mohutně podle mě letos posílila Kometa, asi do toho dali nejvíce peněz. Zaťovič, Němec, Erat, ... Těch kluků je hodně. Sparta opět bude silná, Boleslav vypadá skvěle (koupili Vampolu, mají Klepiše). Těch týmů na špici bude hodně, je to jen na nás, abychom se dostali do šestky,” uzavřel.