Ohlasy ZLN

Je to pro nás vzpruha, hlásí Colton Yellow Horn

Zlín – Plzeňští hokejisté prolomili nepříznivou bilanci a na ledě Zlína si připsali první letošní vítězství. Cestu za vítězstvím gólově načal útočník Colton Yellow Horn, který se dokázal prosadit i ve druhém utkání, ve kterém nastoupil.

Indiáni jeli do Zlína o den dříve, aby se připravili a plně koncentrovali na důležité utkání. „Byl to velmi náročný zápas. Poslední dva duely jsme prohráli a dostali laciné góly po našich chybách. Tohle vítězství je pro nás velká vzpruha, ale teď na to musíme navázat,“ říká kanadský útočník.

Plzeňští hokejisté nevstoupili do nové sezóny ideálně. „Nedělali jsme věci naplno, ale dneska ano, hráli jsme celých 60 minut a hned to bylo jiné. Makali jsme celý zápas na maximum, snažili jsme se hrát jednoduše a zbytečně nedržet puk. Ukázali jsme, že když plníme, co máme, tak můžeme vyhrávat“ hlásí Yellow Horn.

Za nerozhodného stavu 1:1 se Plzni povedlo udržet domácí na uzdě a v přesilové hře udeřit zásluhou kapitána Ondřeje Kratěny. „Gól v početní výhodě ve třetí třetině byl rozhodující. Přesilovky jsou vždy klíčové, nám se ji povedlo využít a dostali jsme se zpátky do vedení. Soupeř po této brance nebyl už tolik aktivní,“ uvádí letní posila indiánů.

Kanadský útočník s indiánskými kořeny měl v utkání kromě gólu v první části ještě další možnosti. Ta největší však skončila na tyči. „Měl jsem opět několik šancí, bohužel to tam padlo jen jednou. Byly to příležitosti z podobných pozic, jednou to skončilo na tyčce. Bohužel to nevyšlo, ale věřím, že mi to tam začne padat,“ doufá Yellow Horn.