Ohlasy OLO

Musíme začít hrát jednoduchý hokej, míní Petr Kadlec

Plzeň – Kolaps. Jiným slovem to bohužel popsat nejde. Plzeň má po šesti kolech na kontě pouze čtyři body, přičemž v dnešním utkání s Olomoucí přišla o vyhraný zápas během druhé třetiny. Do ní sice vstoupila s vedením 3:0, nakonec se ale v závěru musela uspokojit pouze s bodem. Zápas na tiskové konferenci zhodnotili Petr Kadlec s Tomášem Hrnkou.

Repríza čtvrtfinále začala pro Škodovku výborně. Když na ukazateli skóre v první přestávce svítilo 3:0, bylo v Home Monitoring Aréně pochopitelně veselo. Do druhé třetiny však Olomouc vstoupila skvěle a ještě v její první polovině se ujala vedení 4:3.

„Vedli jsme 3:0, co bychom chtěli víc?“ kroutil nevěřícně hlavou zkušený zadák Petr Kadlec. „Stejně jsme prostě za pár minut zase prohrávali 3:4. Start do sezony se nám nedaří a je to vidět i v době, kdy vedeme 3:0. Psychika u hokeje dělá hrozně moc, dnes se nám to strašně rychle zbortilo,“ dodal.

„Po první třetině už by nás nenapadlo, že by se to takhle mělo zvrátit,“ přiznává slovenský útočník Tomáš Hrnka. „V kabině jsme si řekli, že to tempo udržíme, ale nepodařilo se nám to. Začátek druhé třetiny byl velmi špatný, nabalilo se to všechno moc rychle,“ mrzelo slovenského forvarda.

Ten se dočkal své první branky za indiány, když v 16. minutě bezpečně proměnil trestné střílení. „Chvíli jsem si rozmýšlel, co udělám, ale pak jsem zvolil zakončení, které už jsem párkrát v kariéře provedl,“ říká. „Naštěstí to vyšlo. V ten moment jsem byl za svoji první branku v Plzni velmi rád, ale škoda toho výsledku,“ přiznává Hrnka, že jeho premiérová trefa v modrobílém dresu má hořkou příchuť.

V kabině tak pochopitelně nepanuje vůbec dobrá nálada. „Po takové sérii proher by nálada nebyla dobrá nikde,“ ví Hrnka. „Nesmíme si ale připouštět, že jsme nějak na dně, to by nám nepomohlo. Je třeba se z toho dostat!“

Jak z toho ven? „Musíme začít hrát jednoduchý hokej,“ hledá Kadlec vhodný recept. „Hrozně chceme tvořit akce, dávat si tisíc přihrávek... To nejde, je třeba bojovat a hrát jednoduše. Klidně budeme hrát na 0:0 a pokusíme se tam nějaké góly došmrdlat. Důležité je, abychom všichni makali směrem dozadu a poctivě bránili,“ říká obránce Plzně.

„Už máme i takové neštěstí na hokejkách,“ smutní Tomáš Hrnka. „Je třeba zabrat, to si všichni uvědomujeme. Budeme dělat všechno proto, abychom hráli tak jako v první třetině,“ zakončil slovenský útočník hodnocení duelu.