Ohlasy MBL

Každá chyba nás kousne, říká Matěj Machovský

Mladá Boleslav – Plzeňští indiáni v Mladé Boleslavi opět na bodový zisk nedosáhli. V zápase s dobrou první třetinou prohrála Škoda 3:2. Nejlepším hráčem Plzně byl vyhlášen gólman Matěj Machovský, který inkasoval tři branky, ale v dalších situacích byl opět oporou týmu.

„Bojovali jsme, ale každá chyba nás kousne do zadku a lovíme puky z branky. Myslím si, že předvedená hra nebyla úplně špatná,“ říká po zápase na ledě Mladé Boleslavi Matěj Machovský, který v zápase čelil 30 střelám bruslařského klubu.

Indiáni v Mladé Boleslavi nedokázali bodovat a prodloužili nepříznivou bilanci ve středočeském městě. „Věděli jsme, že v Boleslavi se nám dlouho nepovedlo odehrát dobrý zápas, s naší současnou sérií jsme se na to museli soustředit ještě víc. Bohužel zase rozhodlo několik našich chyb, které domácí potrestali,“ uvádí Matěj Machovský.

Stejně jako v předchozích zápasech ve městě automobilů to bylo utkání nahoru dolů. „Bolka hraje výborně dopředu, hodně bruslí, napadá a má strašně rychlé přechody do pásma. Z toho pak plyne, že je to nahoru dolu, což oni umí výborně,“ říká plzeňský brankář.

Rozhodující momentem utkání byl smolný třetí gól domácí Boleslavi. „Každé zaváhání soupeř trestá, při třetím gólu vyjížděl hráč zpoza branky, chtěl to dávat k tyči, ale od konstrukce se to odrazilo k jinému hráči, který střílel do odkryté branky. Smůla se nám lepí na paty a nezbývá věřit a snažit se tuto nepříznivou bilanci zlomit,“ burcuje Machovský.

Jak z aktuální krize ven? „Musíme makat dál v každém střídání. Prohráváme o gól, dostáváme smolné góly, ale nezbývá než věřit, že se to otočí. Musíme koukat dopředu a moc se v tom nepitvat,“ hlásí Matěj Machovský.