Ohlasy MHK

Můj gól? Bylo to cílené, špatně se to chytá, říká Jakub Lev

Plzeň - Indiáni v této sezoně poprvé potěšili fanoušky extraligovým vítězstvím na domácí půdě. Hradec Králové porazili v prodloužení, ačkoliv po první třetině to nevypadalo úplně růžově. „Můžeme být alespoň rádi za ty dva body,“ ulevil si na tiskové konferenci Jakub Lev.

První třetina se Plzni nepodařila. Mountfield v ní vybojoval vedení 2:0 a v Home Monitoring Aréně opět nebylo moc veselo. „V kabině jsme si ale řekli, že musíme hrát více tvrdě a bojovat,“ prozrazuje Colton Yellow Horn. „Nálada v kabině nebyla příjemná, ale na druhou stranu jsme si říkali, že když to soupeři otáčeli proti nám, tak to nyní dokážeme my,“ řekl Jakub Lev.

A podařilo se. Plzeň ve druhé dvacetiminutovce zvrátila stav zápasu ve svůj prospěch a vedla 3:2. Hradečtí před koncem třetí třetiny srovnali na 3:3, šlo se do prodloužení a to nakonec rozhodl Jakub Lev. „Hradec nás v tom prodloužení tlačil, takže můžeme být rádi, že jsme nedostali gól a získali dva body,“ má jasno Lev.

Právě tento útočník nosící číslo 30 na zádech se stal hrdinou duelu, který rozsekl 59 sekund před koncem prodloužení střelou skrze obránce. „Už v loňské sezoně jsem takové góly dával. Mám potvrzeno od našich brankářů, že se to těžce chytá. Ode mě tedy bylo cílené vystřelit,“ prozradil plzeňský forvard.

„Když jsme tak zabojovali a otočili zápas, věřili jsme, že ty tři body uděláme. Nakonec ale máme dva,“ mrzelo Coltona Yellow Horna, který už dal v dresu indiánů čtyři branky. „V každém zápase se ty výkony lepšily, celkově to už klape i naší lajně. S týmovým úspěchem přichází i osobní, ale nejdůležitější jsou výsledky celého mužstva,“ má jasno kanadský útočník.

„V tom prodloužení to byl velký gól a zároveň i velice důležité vítězství,“ věří Yellow Horn. Přitom hra v prodloužení tři na tři indiánům opět moc nešla. „Nejdůležitější je v něm vyhrát vhazování a mít puk, je totiž těžké hrát bez něj,“ říká posila Plzně ze Znojma. „Myslím si, že se na nás podepsalo i to špatné umístění. Časem se to zlepší,“ věří asistent trenéra Ladislav Čihák.

V dalším utkání čeká na Plzeň úvodní zápas play-off Ligy mistrů. Tým trenéra Michala Straky se vydá na cestu do švýcarského Lugana. „Bereme to jako další zápas, který chceme vyhrát. Tu soutěž hrajeme za odměnu, je pro nás důležitá. Jedeme tam udělat co nejlepší výsledek před odvetou,“ hlásí Jakub Lev.

Plzeňané však v Luganu budou ze zdravotních důvodů postrádat Petra Kadlece i Jaroslava Kracíka, nadále chybí také dlouhodobě zranění David Stach, Miroslav Preisinger a Ryan Hollweg.