Ohlasy CHL

Byl to nepovedený zápas ve všem, přiznává Dominik Kubalík

Lugano – Vstup do vyřazovací fáze hokejové ligy mistrů se indiánům nepovedl. Na ledě švýcarského vicemistra prohrála Plzeň 4:1 a před odvetou na domácím ledě není v dobré pozici. Utkání z plzeňského pohledu nebylo vůbec podařené, což přiznává po utkání i útočník Dominik Kubalík.

Plzeňští hokejisté první utkání play-off Champions Hockey League v Luganu nezvládli. „Ustrašený výkon, přišlo mi, že jsme pořád na něco čekali, nebyli jsme agresivní. Místo toho, abychom to odmakali a odjezdili, protože mají šikovné hráče, tak jsme nepředvedli nic, maximálně nějaké záblesky. Hráli dobře na puku a my jsme nebruslili,“ hodnotí bez okolků utkání útočník Dominik Kubalík.

Indiáni si v zápase museli zvykat i na obrovské hřiště v hale Resega. Domácí kolbiště Lugana má maximální možné rozměry 60x30 metrů. „Pro mě osobně to byl velký nezvyk takhle velké hřiště, vůbec jsme se s tím nepopasovali. Bruslení na takhle velkém hřišti je potřeba dvakrát tolik,“ říká plzeňský útočník.

Dominik Kubalík patřil mezi nejlepší plzeňské hráče, ale na svoje povedené výkony nenavázal. „Co k tomu říct, ani můj výkon nebyl optimální, nebylo to podle mých představ. Z mojí strany tam bylo spoustu chyb a ani nohy mi moc dobře nešly. Byl to nepovedený zápas a my jsme určitě měli ukázat víc,“ uvádí plzeňský Cramo Top Scorer

Domácí tým Plzeň pořádně točil i v početních výhodách, ve kterých nakonec dal dvě branky. „Pro Lugano je obrovská výhoda, že jsou navyklí hrát na tomhle obrovském hřišti. Délka je sice stejná, ale je to ohromně široké a oni toho umí využívat a roztáhnout. Umí to sehrát a mají kvalitní hráče. Z naší strany to nebylo ani v přesilovkách ono,“ přiznává Dominik Kubalík.

Plzeň před domácí odvetou ztrácí tři branky. „Budeme hrát doma, musíme být agresivní a diktovat tempo hry. Tohle je cesta jak je možné ještě s tou ztrátou něco udělat, aktivita a agresivita. Věřím, že jsme schopní se před našimi fanoušky pokusit o postup,“ burcuje závěrem Kubalík.

FOTO: HC Lugano via Getty Images