Ohlasy KVA

Řekl jsem trenérům, aby mě na nájezdy posílali, prozradil Kratěna

Karlovy Vary – Uf, to byla úleva! Indiáni v prvním západočeském derby sezony 2016/2017 vydolovali dva body na ledě Karlových Varů po výhře na samostatné nájezdy. Zápas zhodnotili kapitán Ondřej Kratěna, obránce Lukáš Pulpán a útočník Jan Schleiss.

Vstup do utkání nebyl z plzeňského pohledu úplně špatný. Modrobílí byli aktivní, bohužel je však zabrzdila smolně inkasovaná branka krátce po polovině první třetiny. „Inkasovat takhle je špatné na psychiku, ale nedá se nic dělat. Musíme se z toho dostat sami, my to hrajeme na ledě,“ ví Jan Schleiss.

Právě tento útočník nosící číslo 13 na zádech se jako první postaral o vyrovnání, jeho branka však pro hru vysokou holí neplatila. „Já jsem to tak trochu tušil, že to nebylo regulérní,“ přiznává. „Už když to rozhodčí písknul. Pak jsem to ale viděl na videu a bylo to hodně těsné,“ mrzelo Jana Schleisse.

Krátce nato se ale o vyrovnání postaral Lukáš Pulpán, který dorazil touš do brány po neúspěšné akci Tomáše Vondráčka. „Viděl jsem, že tam Tomáš najel po pravé straně, takže jsem jel podpořit útok,“ popisuje Pulpán inkriminovaný moment. „Pak už jsem to v podstatě jen dorazil. Snažil jsem se to trefit nahoru, naštěstí to tam padlo!“ radoval se Lukáš Pulpán ze svého vyrovnání.

Zápas dospěl až do samostatných nájezdů. I tam se k jednomu odhodlal Pulpán, skórovat se mu ale nepodařilo. „Měl jsem vymyšleno, co udělám. Nechtěl jsem to provést jako vždy, protože s Tomášem Závorkou (brankářem Karlových Varů) se známe z Chomutova, takže ví, co dělám. Zkusil jsem tedy kličku do bekhendu, ale on tam měl dobře připravenou lapačku, kterou jsem bohužel trefil,“ politoval plzeňský rodák.

Ke třem nájezdům se v rozstřelu odhodlal kapitán Ondřej Kratěna. Dva z nich proměnil, u toho neúspěšného chybělo hodně málo. „Věřil jsem si. Řekl jsem trenérům, aby mě tam posílali, jestli věří i oni mně. Naštěstí nám to vyšlo, skvěle nás podržel Machy a za dva body jsme hodně rádi,“ komentoval Kratěna.

Podle Ondřeje Kratěny rozhodla vůle po vítězství. „Šli jsme za tím od začátku zápasu. Chtěli jsme hrát aktivně a být na puku, což se nám dařilo,“ řekl. Jan Schleiss ho posléze doplnil: „Bylo to hodně těžké utkání, na každého je velký tlak. Dalo se očekávat, že to bude urputný hokej, takže jsme rádi, že jsme to urvali alespoň za ty dva body.“

Jsou dva získané body ze západočeské derby to, od čeho se indiáni mohou odrazit k lepším výkonům? „My se musíme odrážet úplně ze všeho dobrého, co se nám podaří,“ tuší Jan Schleiss.